Περίπατος για Χάμιλτον στην Ουγγαρία! (ΦΩΤΟ)

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix της Ουγγαρίας,  στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes διατήρησε την pole position και πανηγύρισε μια από τις πιο εύκολες νίκες της καριέρας του, ενώ αύξησε στους 24 βαθμούς τη διαφορά του από τον Σεμπάστιαν Φέτελ!

Σημαντικό ρόλο για το συγκεκριμένο γεγονός, έπαιξε ο ομόσταβλός του Βάλτερι Μπότας, ο οποίος κρατούσε πίσω του τις δύο Ferrari μέχρι πέντε γύρους πριν πέσει η καρό σημαία!

Μια κίνηση που σίγουρα ήταν αρκετή ώστε ο Χάμιλτον να διατηρήσει άνετα την πρωτοπορία, μέχρι την ολοκλήρωση του Grand Prix.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ευχάριστα για τον Μπότας, καθώς έχοντας φθαρεί αρκετά τα πίσω ελαστικά του, ο Φέτελ πραγματοποίησε την επίθεση του και στον 65 γύρο προσπέρασε τον Φινλανδό!

Ο Μπότας προσπάθησε να αντισταθεί, όμως το πλήρωσε ακριβά καθώς «τραυμάτισε» την μπροστινή του αεροτομή, διότι είχε επαφή με το πίσω αριστερά ελαστικό του Φέτελ! Σε εκείνο το σημείο, ο Γερμανός στάθηκε τυχερός, αφού γλίτωσε από ένα πιθανό κλατάρισμα!

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν οι δύο Ferrari, των Φέτελ και Ράικονεν να προσπεράσουν την Mercedes του Μπότας και να συμπληρώνουν την τριάδα του βάθρου.

Ο Μπότας συνέχισε να χάνει έδαφος με τον Ρικιάρντο να πλησιάζει! Ο Αυστραλός επιτέθηκε και προσπάθησε να τον προσπεράσει από την εξωτερική πλευρά της στροφής 1! Ο πιλότος της Red Bull είχε πάρει καλύτερη θέση, όμως ο Μπότας έπεσε πάνω του!

Ευτυχώς δεν εγκατέλειψε κανένας!

Ο Ρικιάρντο συνέχισε την επίθεση του και στον τελευταίο γύρο κατάφερε να περάσει τον Μπότας, ο οποίος παρότι τερμάτισε στην πέμπτη θέση, κινδυνεύει με ποινή από τους αγωνοδίκες.

Οδηγός της ημέρας ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος παρότι κάποια στιγμή έπεσε στην 14η θέση, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πέμπτη!


Τα αποτελέσματα:

.


Οι βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές:

.

 

Περίπατος για Χάμιλτον στην Ουγγαρία! (ΦΩΤΟ)

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: