Πέντε ημερομηνίες κλειδί στην υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάνστιν ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου με τη δημοσίευση στους New York Times της πρώτης σειράς μαρτυριών ηθοποιών που κατήγγειλαν ότι τις είχε παρενοχλήσει ο άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ.

Περισσότερες από εκατό ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Αντζελίνα Τζολί, η Γκούινεθ Πάλτροου και η Ροόυζ ΜακΓκόουαν, καθώς και πρώην συνεργάτιδές του έχουν κατηγορήσει έκτοτε τον Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση ή και βιασμό. Κάποια από τα γεγονότα σημειώθηκαν πριν από δέκα ή και είκοσι χρόνια και άρα έχουν παραγραφεί.

Όμως από τον Νοέμβριο έχουν κατατεθεί πολλές προσφυγές εναντίον του παραγωγού και της εταιρείας του The Weinstein Company, η οποία κατηγορείται ότι διευκόλυνε την παραβατική συμπεριφορά του.

Σήμερα, ημέρα κατά την οποία ο Γουάνστιν έχει δηλώσει ότι θα παραδοθεί στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, ενδέχεται να του απαγγελθούν οι πρώτες κατηγορίες.

2017

5 Οκτωβρίου: Ξεσπά το σκάνδαλο
Η εφημερίδα New York Times δημοσιεύει μια έρευνα η οποία περιέχει πολλές μαρτυρίες γυναικών για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστησαν από τον Γουάινστιν σε μια χρονική περίοδο που εκτείνεται σε τρεις δεκαετίες.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης ότι ο παραγωγός έχει υπογράψει συμφωνίες με τουλάχιστον οκτώ γυναίκες στις οποίες έδωσε αποζημίωση με αντάλλαγμα τη σιωπή τους.

Ο Γουάινστιν αντέδρασε στις καταγγελίες αυτές «ζητώντας ειλικρινά συγγνώμη», ενώ ανακοίνωσε ότι παίρνει άδεια από την εταιρεία του. Ο δικηγόρος του πάντως διευκρίνισε ότι «διαψεύδει πολλές από τις κατηγορίες αυτές».

(?)

media

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: