Πεντανόστιμο γλυκό που θυμίζει κιουνεφέ: Καταϊφι με ανθότυρο

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτάΒαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 6-8 άτομα

φυστίκι Αίγινας, ψιλοκομμένο1/2 κιλό φράουλες, για το στόλισμα250 γραμμάρια καταϊφι1 κούπα βούτυρο καθαρισμένο, λιωμένο

Για τη γέμιση

2 κροκάδια1/4 κούπας κρέμα γάλακτος2 συσκευασίες βανίλια200 γραμμάρια ανθότυρο150 γραμμάρια κριμ τσιζ2/3 κούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ανοίγετε το καταϊφι και χωρίστε το σε 12 μέρη. Παίρνετε ένα μέρος καταϊφι, ξάνετέ το και πάλι και στρώστε το στο κοίλο μέρος μιας υποδοχής του ειδικού ταψιού για κεκάκια, που έχετε βουτυρώσει προηγουμένως.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία, καλύπτοντας και τις άλλες υποδοχές με καταϊφι. Περιχύστε τα καταϊφια με το λιωμένο ζεστό βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 35 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.

Αφήστε τα να κρυώσουν και ξεφορμάρετέ τα. Ρίχνετε στο πολυμίξερ όλα τα υλικά της γέμισης και χτυπήστε τα, να ενωθούν σ” ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα.

Μη βάλετε όλη την κρέμα γάλακτος από την αρχή, προσθέστε όση χρειάζεται, ώστε το μείγμα να στέκεται.

Βάλτε σε κάθε φωλιά καταϊφιού αρκετό από το μίγμα του ανθότυρου και πασπαλίστε τα με ψιλοκομμένο φυστίκι Αίγινας.

Πηγή: news.gr

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: