Πάτρα: «Το Φως και το Χρώμα στις Επιστήμες και στις Τέχνες»

Με την εκδήλωση «Το Φως και το Χρώμα στις Επιστήμες και στις Τέχνες» εγκαινιάζεται στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας(ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών,το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 18.30, η ομώνυμη έκθεση που ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου 2015 και θα τελειώσει στις 11 Φεβρουρίου 2016.

Η εκδήλωση όπως και η έκθεση συνδιοργανώνονται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης–ΕΚΦΕ Αχαϊας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας.

Οργανώνονται στο πλαίσιο του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΦΩΤΟΣ 2015 και της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2015 με θέμα το φως.

Μετά τους χαιρετισμούς, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με εκλαϊκευμένες ομιλίες σχετικές με το φως.

Θα ακουστούν οι ομιλίες με τίτλο «Φως και Ύλη: Μια Τεχνολογία για τον άνθρωπο» από τον καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υλικών ΠΠ Νίκο Βάϊνο και «Η Ανατομία ενός Φωτονίου» από τον Λέκτορα του Τμήματος Φυσικής ΠΠ Χαράλαμπο Αναστόπουλο.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με θέμα το φως και το χρώμα στην τέχνη.

Θα παρουσιαστούν «Φως και Χρώμα, από τον Γκρέκο στον EmilNolde» από την Επίκουρη Καθηγήτρια Διδακτικής της Τέχνης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Π ΠΞένια Αραπάκη και την Εικαστικό-Εκπαιδευτικό-Κοινωνιολόγο Άννα Πήττα, καθώς και «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ- Προσδιορίζοντας τις αξίες των αντιθέσεων του φωτός μέσα από την τέχνη» από την Εικαστικό -Εκπαιδευτικό Β/βάθμιας Εκπαίδευσης-Πρόεδρο της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας Χρυσάνθη Βανταράκη και τον Εικαστικό-Εκπαιδευτικό Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αριστομένη Χατζήπαπα.

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Αραπάκη Ξένια, Βανταράκη Χρυσάνθη, Βλαχάκη Χριστιάνα, Βάος Αντώνης, Βερικίου Έφη, Διαμάντης Ορέστης, Ζαβέρδα Ελένη, Θεμιστοκλέους‘Αγγελος, Θεμιστοκλέους Ελωίζος, Κασπίρης Ανδρέας, Κορδέλας Χαράλαμπος, Μαρινοπούλου Μαρίζα, Μπονάτσου Τίτα, Παντελής Διονύσης, Παππάς Χρήστος, Πήττα ‘Αννα, Στεφανίδη Χρύσα, Φίλιου Ιωάννα, Χατζήπαπας Αριστομένης, Χάχαλη-Κατσιγιάννη Ευθαλία.

Η εκδήλωση θα τελειώσει με Δρώμενο Πολύμορφης Τέχνης σε συνεργασία Μουσικών, Χορευτών και Εικαστικών: Κρουστά, Φορλίδας Νίκος, Χορεύουν Βλαχάκη Χριστίνα, Ναταλί Αργυροπούλου (NatalieArgo), Ειρήνη Καπογιαννοπούλου.

Κίνηση εμπνευσμένη από τους πέντε ρυθμούς με τη Βοήθεια της Πάττυ Πετροπούλου.

Εικαστικοί Χρυσάνθη Βανταράκη, Αριστομένη Χατζήπαπα

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του ΜΕΤ και να παρακολουθήσει τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του.

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: