Πάτρα: Σε επιφυλακή η EΛ.ΑΣ. για να προλάβει τυχόν νέα επεισόδια – Περίπου 150 άτομα στην οδό Βαλτετσίου

Πάτρα: Σε επιφυλακή η EΛ.ΑΣ. για να προλάβει τυχόν νέα επεισόδια – Περίπου 150 άτομα στην οδό Βαλτετσίου

Περίπου 150 νεαρά άτομα είναι συγκεντρωμένα αυτή την ώρα στην οδό Βαλτετσίου, ανάμεσα στην Κορίνθου και την Μαιζώνος (κοντά στο Αρσάκειο). Επικρατεί ηρεμία. Να σημειωθεί ότι από νωρίς απόψε είναι σε επιφυλακή η τοπική Αστυνομία.

22:05 Σε επιφυλακή βρίσκεται η τοπική Αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νέα επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας ανάλογα με τα χθεσινά. Και αυτό καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως να υπάρξει απόψε νέα αντιεξουσιαστών.

Ταυτόχρονα η κατάσταση επιφυλακής της . αναμένεται να διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Κυριακής λόγω της πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποιεί η Χρυσή Αυγή στα γραφεία της, στην οδό Γερμανού.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, για αύριο το απόγευμα ομάδες αντιεξουσιαστών και Αριστερών οργανώσεων ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου.

15:07 Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια:

«Ανακοινώνεται ότι χθες (17-5-2013) και από 23:00 ώρα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην , με ειδικότερο αντικείμενο την πρόληψη περιστατικών διακίνησης ναρκωτικών και την καταπολέμηση της ηχορύπανσης.

Βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ πραγματοποιήθηκε και έλεγχος σε υπαίθρια μουσική εκδήλωση, που είχαν διοργανώσει 40 περίπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με χρήση μεγαφωνικής εγκατάστασης στο χώρο της Πλατείας.

Οι διοργανωτές συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών, διέκοψαν την μουσική, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε μήνυση στον χειριστή των ηχητικών μηχανημάτων, καθότι η εκδήλωση πραγματοποιείτο χωρίς σχετική έγκριση του Δήμου Πατρέων.

Μετά την πάροδο περίπου μισής ώρας στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως συγκεντρώθηκαν περίπου (200) άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συνέχισαν την υπαίθρια μουσική εκδήλωση, διαταράσσοντας εκ νέου την κοινή ησυχία των πολιτών.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων και πριν την είσοδο τους στην Πλατεία, τα συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν απρόκλητα και με σφοδρότητα, κατά των αστυνομικών, εκσφενδονίζοντας πέτρες, βόμβες μολότοφ, κροτίδες, φωτοβολίδες, κ.λ.π . Τα άτομα απωθήθηκαν με την αναγκαία χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Συνολικά προσήχθησαν δεκαοκτώ άτομα από τα οποία συνελήφθησαν δυο για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αντίστασης, του εμπρησμού, της παράνομης βίας, των διακεκριμένων φθορών και της διατάραξης κοινής ειρήνης. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε μια , ένα κατάστημα πώλησης ενδυμάτων, οκτώ σταθμευμένα αυτοκίνητα και εννέα κάδους απορριμμάτων.

Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών.

Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.»

10:54 Σε δεκαοχτώ προσαγωγές και δύο συλλήψεις νεαρών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ έως και τα ξημερώματα στο κέντρο της Πάτρας, μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ. Επίσης σημειώθηκαν καταστροφές σε αυτοκίνητα, μία τράπεζα, ενώ μπήκε σε περίπου 10 κάδους.

07:02 Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το βράδυ το κέντρο της Πάτρας, καθώς λίγο πριν από τα μεσάνυχτα επικράτησε ένταση μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών με αφορμή πάρτι που διοργανώνουν κάθε Παρασκευή οι αντιεξουσιαστές στην πλατεία Όλγας. Οι Αρχές, μετά από παράπονα κατοίκων, ζήτησαν από τους νεαρούς να το αναβάλουν, εκείνοι φαίνεται ν” αντέδρασαν κι έτσι άρχισε το «γαϊτανάκι» της έντασης.

Όλα ξεκίνησαν χθες λίγα λεπτά μετά τη 1 τα ξημερώματα, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν πάρτι αντιεξουσιαστών στην πλατεία Όλγας.

Αντιεξουσιαστές άρχισαν τον πετροπόλεμο και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με την χρήση δακρυγόνων.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και στην Ρήγα Φεραίου μεταξύ των οδών Αράτου και Ζαίμη όπου οι αντιεξουσιαστές πέταγαν μολότοφ και προκάλεσαν πολλές υλικές ζημιές σε ΙΧ και δίκυκλα.

Ζημιές προκλήθηκαν και στην Bank στην οδό Καρόλου, με τις τζαμαρίες της τράπεζας να είναι σπασμένες.

Στην συνέχεια τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην Μαιζώνος και Καρόλου όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές σε ΙΧ.

Τα πράγματα ηρέμησαν γύρω στις 4 τα ξημερώματα ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας παρέμειναν στο σημείο για τυχόν νέα επεισόδια.

Συνολικά παρατηρήθηκαν φθορές σε οχτώ οχήματα σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία όπως επισημαίνει έκανε ελέγχους στην πλατεία για διατάραξη ησυχίας και σε καταστήματα κοντά στην πλατεία Όλγας, βεβαιώνοντας 7 παραβάσεις.

Περίοικοι αναφέρουν στο thebest.gr ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι νεαροί πέταγαν πέτρες στους αστυνομικούς και εκείνοι «απαντούσαν» με χημικά. Για πολλή ώρα στην περιοχή επικρατούσε πανδαιμόνιο…

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας κινήθηκαν με μάλλον ακραίο τρόπο την στιγμή που, νωρίτερα, ζητούσαν να μην γίνει το πάρτι που είχε προγραμματιστεί, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση και έτσι να ξεκινήσουν τα επεισόδια.

Δείτε φωτο από την «Πελοπόννησο»:

Πάτρα: Σε επιφυλακή η EΛ.ΑΣ. για να προλάβει τυχόν νέα επεισόδια – Περίπου 150 άτομα στην οδό Βαλτετσίου

Πάτρα: Σε επιφυλακή η EΛ.ΑΣ. για να προλάβει τυχόν νέα επεισόδια – Περίπου 150 άτομα στην οδό Βαλτετσίου

Πάτρα: Σε επιφυλακή η EΛ.ΑΣ. για να προλάβει τυχόν νέα επεισόδια – Περίπου 150 άτομα στην οδό Βαλτετσίου

xespao

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: