Πάτρα: Ποιοι θερμαινόμενοι χώροι λειτουργούν για τους αστέγους

Θερμαινόμενους χώρους για αστέγους εξασφαλίζει ο Δήμος Πατρέων. «Δεν είχαμε καμία κρούση τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο είμαστε σε επιφυλακή και σήμερα (Δευτέρα) ενδεχομένως να έχουμε ανθρώπους που χρίζουν σίτισης και ύπνου», είπε στο thebest ο πρόεδρος του κοινωνικού οργανισμού του δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης.

Τόσο τα ΚΑΠΗ, όσο και το υπνωτήριο του Αρσακείου είναι σε ετοιμότητα να δεχθούν κόσμο, ο οποίος αδυνατεί να εξασφαλίσει λίγο φαγητό και ζεστασιά αυτές τις κρύες ημέρες και νύχτες.

Το προηγούμενο διάστημα και την περίοδο των γιορτών (Χριστούγενννα – Πρωτοχρονιά) ο κοινωνικός τομέας του δήμου φιλοξένησε 6 άτομα, που σε παρόμοιες ακαιρικές συνθήκες, θα έβρισκαν «καταφύγιο» σε εισόδους πολυκατοικιών αλλά ακόμα δεν θα είχαν ούτε ένα πιάτο φαγητό.

Τόσο το υπνωτήριο (στο παλαιό Αρσάκειο, οδός Μαιζώνος) όσο και όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου Πατρέων θα βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε οι αδύναμοι πολίτες, να κάνουν χρήση των χώρων και των υπηρεσιών τους για τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2613 610 200 (Δήμος Πατρέων – γραμματεία) και 2610 390 981 και 963 για τον κοινωνικό τομέα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Με δεδομένη την κρίσιμη κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην πόλη μας και ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος Πατρέων με τον Κοινωνικό Οργανισμό θα λειτουργήσουν άτυπο υπνωτήριο σε χώρο του πρώην Αρσακείου για άστεγους συμπολίτες μας.

Η φιλοξενία στο άτυπο υπνωτήριο θα ξεκινήσει από σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει καθ όλη την διάρκεια του ψύχους.

Η διαμονή στο χώρο του άτυπου υπνωτηρίου θα είναι από τις 8:00 μ.μ. έως και τις 8:00 π.μ.

Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός καλούν τους ενδιαφερόμενους, καθώς και όλους τους συμπολίτες μας και τις υπηρεσίες που γνωρίζουν περιστατικά αστέγων, να ενημερώσουν σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Βασιλική Αλέρτα και Ελένη Μπούκλη στο τηλ. 6972357816 έως τις 11:00 μ.μ.

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: