Πάτρα: Λιτή και φέτος η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού

Προσαρμοσμένη στους καιρούς θα είναι και η φετινή τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, η δεύτερη που υλοποιείται από τη δημοτική Αρχή Πελετίδη. Φέτος η τελετή δεν θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου, όπως συνηθίζεται, αλλά στις 16 του μήνα που είναι Σάββατο, ώστε να μπορεί να διασκεδάσει περισσότερο ο κόσμος.

Όπως είπε μιλώντας στο thebest o πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκος Χρυσοβιτσάνος, ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την τελετή έναρξης με τη γνωμοδοτική επιτροπή του Οργανισμού και είναι έτοιμος ο βασικός κορμός, ωστόσο ακόμη η πλήρης δομή της δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς, πέφτουν διαρκώς νέες ιδέες.

Στον Καρναβαλικό Οργανισμό έχουν καταλήξει και στο μουσικό σχήμα που θα διασκεδάσει εκείνη την ημέρα τον κόσμο που θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου, ωστόσο ο κ. Χρυσοβιτσάνος δεν το αποκαλύπτει. Το μόνο που είπε είναι πως στην τελετή έναρξης θα τραγουδήσει ένας γνωστός καλλιτέχνης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα πηγαινοέρχεται στην Πάτρα.

Αμφίβολο είναι εάν θα υπάρξει ρίψη πυροτεχνημάτων στην τελετή έναρξης, όπως συνηθίζεται.

Πέρσι τα βεγγαλικά στην τελετή ήταν ελάχιστα, γεγονός που δυσαρέστησε τους καρναβαλιστές οι οποίοι έχουν συνδυάσει την έναρξη με τη ρίψη των βεγγαλικών. Ωστόσο και φέτος, όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Χρυσοβιτσάνος, θα επαναληφθεί το ίδιο.

Όπως λέει ο Οργανισμός δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα κάνει αίτηση στην Αστυνομία – όπως απαιτείται – για να λάβει έγκριση ρίψης βεγγαλικών.

«Υπάρχουν και βεγγαλικά πιο ήπιας μορφής που δεν χρειάζονται άδεια από την Αστυνομία. Το εξετάζουμε» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πάντως ο ίδιος δηλώνει ότι σε κάθε περίπτωση: «Θα είναι πολύ καλή η τελετή έναρξης».

Το ίδιο αισιόδοξος δηλώνει και για το Καρναβάλι του 2016, το οποίο όπως σημειώνει «|φυσικά και θα γίνει», απαντώντας στο ερώτημα για το θέμα που προέκυψε με τον επιχειρηματία, ο οποίος μπλόκαρε τα ταμειακά διαθέσιμα, αφού ο Οργανισμός του χρωστούσε χρήματα.

Ο Καρναβαλικός Οργανισμός, έχει χρέη που έχουν ξεπεράσει τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ από προηγούμενες χρονιές.

Ωστόσο, όπως λέει ο κ. Χρυσοβιτσάνος, ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει μία σειρά επαφών με τους ανθρώπους με τους οποίους υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες και από τους περισσότερους κατανόηση.

xespao.gr-topika

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: