Πάτρα: Έρχονται 100 προσλήψεις στο δίκτυο κοινωνικής προστασίας της περιφέρειας

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδιάζει τη δημιουργία δικτύου προστασίας για άστεγους, ηλικιωμένους, άπορους και πολίτες που έχουν πληγεί από την ανθρωπιστική, οικονομική και κοινωνική κρίση.

Ειδικότερα, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 συμπεριλαμβάνονται δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 8.633.780 ευρώ, με σκοπό την καταπολέμηση κάθε μορφής φτώχειας και περιλαμβάνουν κέντρα εξυπηρέτησης και διασύνδεσης πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα, κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία, καθώς και κέντρα διημέρευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες και φροντίδας ηλικιωμένων.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει στρατηγικό της στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας με ανθρωπιά, αλληλεγγύη προς όλους, τους άνεργους, τους φτωχούς, τους συνταξιούχους και τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας». «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πάντοτε με στόχευση προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, διεκδικώντας ακόμα περισσότερα», πρόσθεσε.

Εκτός από το δίκτυο προστασίας που θα δημιουργηθεί για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειάρχης σημείωσε: «Συμβάλλουμε και στη μείωση της ανεργίας στην περιοχή μας, καθώς μέσα από τις δράσεις θα προσληφθούν περίπου 100 άτομα, πέρα από τους εργαζόμενους που ήδη απασχολούνται στα υπάρχοντα κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρίες και ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ergasia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: