Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου Δημήτρης Τσιργής

Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου Δημήτρης Τσιργής

Την παραίτηση του προς τον Υπουργό Υγείας υπέβαλε ο διοικητής των συνενωμένων Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου, Δημήτρης Τσιργής, «για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας» όπως δήλωσε στο naxosnow.gr.

Η είδηση της παραίτησης του κ. Τσιργή έσκασε σαν βόμβα και στα Νοσοκομεία Σύρου και Νάξου, αφού κανείς δεν την περίμενε, προκαλώντας δυσάρεστη έκπληξη στους ανθρώπους που υπηρετούν στις υγειονομικές μονάδες και που διατηρούν άριστη σχέση με τον κ. Τσιργή.

Ο κ. Δημήτρης Τσιργής κατά γενική ομολογία θεωρείται ως ο πλέον επιτυχημένος διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου και αργότερα των συνενωμένων Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου, έχοντας συνδέσει το όνομα και τη θητεία του με ένα πολύ σημαντικό και στις δυο υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων, όπως τον πλεονασματικό προϋπολογισμό υπέρ της ανάπτυξης και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και κόντρα στην της εποχής.

«Ήταν χρέος μου να υποβάλω την παραίτηση μου»

«Υπέβαλα την παραίτηση μου στο Υπουργείο Υγείας εξηγώντας τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και περιμένω να αξιολογηθεί από τον Υπουργό. Θεώρησα χρέος μου να υποβάλω την παραίτηση μου για λόγους που είχαν ξεπεράσει τα τεκμηριωμένα όρια της ασφάλειας παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι μια σειρά αιτιών και παραγόντων. Λόγοι ευθιξίας, προσωπικών αρχών και μιας αντίληψης που βασίζεται στη σταθερή, καθημερινή και καθοδηγούμενη απόκλιση τόσο από προσωπικές αρχές και τις αξίες αντίληψης για την ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό όσο και από τις ισχυρές πιέσεις των μνημονικών δεσμεύσεων της χώρας σε συνδυασμό με την προσωπική μου κρίση και ταυτόχρονα με την αδυναμία εξεύρεσης αποτελεσματικών λύσεων και ισοδύναμων στον τομέα της υγείας με ανταποδοτικό όφελος στη νησιωτική περιφέρεια» δήλωσε ο κ. Τσιργής στο naxosnow.

«Έχουν παραβιαστεί εκείνα τα όρια που είχαμε θέσει για την ασφάλεια των εργαζομένων… Έχουμε οδηγηθεί σε αδιέξοδα πραγματικά με τις ελλείψεις ανθρώπινου, επιστημονικού και ιατρικού δυναμικού… Οι προμήθειες έτσι όπως εφαρμόζονται παρά τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου έρχονται σε αντίθεση με την πράξη εξαναγκάζοντας τις διοικήσεις να καταφεύγουν σε εξωτερικές προμήθειες γιατί οι διαγωνισμοί με τα όρια που έχουν τεθεί δεν μπορούν να τρέξουν. Όταν κάποιος, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχει κάνει γνωστά τα όρια του και διεκδικεί το αυτονόητο για τους εργαζομένους και τους πολίτες δεν υπάρχει λόγος να παραμένει».

«Δεν είναι απογοήτευση, είναι διαφωνία επί βασικών θέσεων»

Ο κ. Τσιργής φανερά ενοχλημένος με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας στα , σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον αναπληρωτή διοικητή των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου Θεοχάρη Λάμπου αλλά και με τους εργαζόμενους στις δυο υγειονομικές μονάδες και τις εποπτευόμενες αυτών.

Υπογράμμισε επίσης ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο άσχημη όσο τη φαντάζονται οι πολίτες τη στιγμή που τα τελευταία έχουν γίνει αρκετά πράγματα.

«Οι τάσεις αυτή τη στιγμή με οδηγούν να παραιτηθώ αφού δεν έχουν εισακουσθεί βασικές αρχές και προτάσεις μας. Άλλωστε αυτή είναι και η δουλειά μας, γι αυτό πληρωνόμαστε, για να κάνουμε αυτές τις προτάσεις… να είμαστε οι διαμεσολαβητές μεταξύ των πολιτών και του Υπουργείου, να διοικούμε και να διαχειριζόμαστε προς όφελος των πολιτών. Όταν αυτό δεν εισακούεται… δεν μπορούμε να υπάρχουμε σε αυτές τις θέσεις».

 Ο κ. Δημήτρης Τσιργής διευκρίνισε ότι δεν είναι η απογοήτευση που τον οδήγησε στην παραίτηση, αλλά λόγοι ευθιξίας και αξιοπρέπειας. «Δεν είναι απογοήτευση, είναι παραβίαση των αρχών που έχουμε θέσει για το πως αντιλαμβανόμαστε την υγεία. Δηλαδή όταν δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις, όταν δεν αναγνωρίζεται η νησιωτικότητα… δεν είναι απογοήτευση είναι διαφωνία επί βασικών θέσεων».

πηγή: naxosnow.gr

Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου Δημήτρης Τσιργής

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: