Παππάς: Ανεπαρκής η ΝΔ να αντιμετωπίσει το δυσμενές οικονομικό κλίμα

Για «ιδεοληψία» της Νέας Δημοκρατίας που δεν ξέρει τι έχει ανάγκη η οικονομία και για ανεπάρκεια να αντιμετωπίσει ένα δυσμενές οικονομικό κλίμα που διαμορφώνεται έκανε λόγο ο τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο».

«Με την κατάθεση του προϋπολογισμού και του μεσοπρόθεσμου τελειώνουν τα ψέματα. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να περιγράψει στη ΔΕΘ τι προτίθεται να κάνει», ανέφερε ο κ. Παππάς και προσέθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «καταδίκασε τον εαυτό του να είναι 2 δισ. ευρώ πίσω από εμάς σε θέματα φοροελαφρύνσεων ή κοινωνικών δαπανών, διότι ξανανέβασε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2,5% στο 3,5%, αναδεικνύοντας πόσο υποκριτικό είναι να λέει ότι θέλει να τα μειώσει. Δεν μπορεί να πορεύεται με γενικές περιγραφές. Το παγκόσμιο οικονομικό σύμπαν θα εκπλαγεί αν καταθέσει προϋπολογισμό ο οποίος θα λέει ότι η Ελλάδα θα έχει το 2020 ανάπτυξη 4%».

«Η ΝΔ έχει πλήρη ανεπάρκεια ιδεολογικών και πολιτικών εργαλείων για να αντιμετωπίσει ένα δυσμενές οικονομικό κλίμα, το οποίο διαμορφώνεται παγκόσμια», σημείωσε.

Όπως τόνισε, ακόμα, η ΝΔ κληρονόμησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «μία καθολική αναπτυξιακή πολιτική, ένα κείμενο πολύ καλά δομημένο για το τι πρέπει να γίνει σε κάθε κλάδο της οικονομίας, τους στόχους επενδύσεων, τα έργα υποδομών που πρέπει να προχωρήσουν». «Αντί αυτού έχουμε μόνο την ανάδειξη 3-4 πρότζεκτ και την επαναφορά νεοφιλελεύθερων πολιτικών που υποτίθεται ότι θα φέρουν την ανάπτυξη», προσέθεσε.

Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «θέλουμε ένα κόμμα, κεντρικό πόλο του προοδευτικού φάσματος στην Ελλάδα. Με τις αξίες και το πρόγραμμα της Αριστεράς στο κέντρο του, διότι αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία».

«Αν κάτι φοβάται ο αντίπαλος είναι η αντιστοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνική του δυναμική. Θα ήθελε να δει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωστρέφεια όπως και να «καθαρίσει» την επόμενη τετραετία από τώρα» κατέληξε.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: