Πάνος Σκουρλέτης: Η κακοκαιρία υπεύθυνη για προβλήματα σε Σκόπελο και Αλόννησο

Καμία ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους δεν εντόπισε ο Πάνος Σκουρλέτης για το «χάος» που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στην Σκόπελο και την Αλόννησο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε πως τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν στην Σκόπελο και την Αλόννησο οφείλονται στα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα τα οποία συμβαίνουν,  μια φορά στα 40 χρόνια, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με μία κακοκαιρία που δεν έχει προηγούμενο. Σκόπελος και Αλόννησος δεν έχουν δει τέτοιας έντασης κακοκαιρία τα τελευταία 30 -40 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ένας δεδομένος μηχανισμός πολιτικής προστασίας φτάνει στα όριά του. Παρ’ όλα αυτά νομίζω η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρχει ένας καλός συντονισμός με όσα μέσα διέθετε. Κι αυτό αποτυπώθηκε τελικά στα αποτελέσματα. Είχαμε καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων», συνέχισε ο υπουργός, απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή ΚΚΕ, Κώστα Στεργίου, περί έλλειψης προσωπικού και υποδομών στα δύο νησιά, καθώς και την έλλειψη ετοιμότητας των αρμόδιων αρχών.

Μάλιστα Πρόσθεσε ότι «δεν θρηνήσαμε θύματα. Κοιτάξτε την εικόνα σε άλλες χώρες με αντίστοιχα φαινόμενα. Υπήρχαν δεκάδες νεκροί. Θέλετε να το πείτε τύχη; Ίσως. Κι αυτό καμιά φορά συμβάλει. Αλλά είχαμε έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών».

Τέλος, ο Πάνος Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι Δήμος και Περιφέρεια έχουν ήδη συγκροτήσει συνεργεία για την καταγραφή των ζημιών των κατοίκων, με στόχο την αποζημίωσή τους το συντομότερο δυνατόν και πρόσθεσε ότι ο ΕΛΓΑ θα ξεκινήσει άμεσα τις εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: