Ανταλλαγή αιχμαλώτων: Η στιγμή που ο Μπάιντεν λέει στη σύζυγο της Γκράινερ ότι προσγειώθηκε

Ανακούφιση επικρατεί στις ΗΠΑ  για την Μπρίτνεϊ Γκράινερ, την Αμερικανίδα σταρ του γυναικείου NBA (WNBA) που απελευθερώθηκε από φυλακή στη Ρωσία, μετέβη με αεροπλάνο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και, αφού πατήσει αμερικανικό έδαφος (κάτι που που αναμένεται αργά τη νύχτα, τοπική ώρα) θα μεταφερθεί στην Κοινή Βάση του Αμερικανικού Στρατού στο Σαν Αντόνιο του Τέξας για να λάβει ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Η 32χρονη Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια αφέθηκε ελεύθερη στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων με την Ρωσία και επιστρέφει αεροπορικώς στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Είναι ασφαλής. Βρίσκεται σε αεροπλάνο. Είναι καθ’ οδόν για το σπίτι της», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε tweet.

Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη συγκινητική στιγμή που ενημέρωσε τη σύζυγο της μπασκετμπολίστριας, η οποία βρισκόταν στον Λευκό Οίκο, ότι η αγαπημένη της προσγειώθηκε.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι αντάλλαξε την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια με τον Ρώσο υπήκοο Βίκτορ Μπουτ, πρώην έμπορο όπλων. Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι η ανταλλαγή των δύο κρατουμένων έγινε χθες στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: