Πάνω από 11 δισ. οι προσφορές για το δεκαετές ομόλογο

Τα 11,8 δισεκατομμύρια άγγιξαν οι προσφορές για το δεκαετές ομόλογο, το βιβλίο για τις οποίες άνοιξε το πρωί της Τρίτης με αρχική τιμολόγηση στο 4,125%.

Καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,9% και το ποσό που άντλησε το Δημόσιο έφτασε τα 2,5 δισ. ευρώ.

Το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε στην πρώτη έκδοση 10ετούς ομολόγου έπειτα από εννέα χρόνια, σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει την ισχυρή βελτίωση του κλίματος που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία καθώς και τη διπλή αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας, στην οποία προχώρησε η οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, ανάδοχοι της έκδοσης είναι τρεις αμερικανικές τράπεζες και τρεις ευρωπαϊκές, οι Goldman Sachs, Citigroup, JP Morgan, BNP Paribas, Credit Suisse και HSBC.

Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο εντός του έτους θα πρέπει συνολικά ν΄αντλήσει από την αγορά περίπου 7 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δανειακών του υποχρεώσεων.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: