Πάνε για κοροϊδια με τα χρέη…

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΙΑ «ΚΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΕ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ (ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ) ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ – ΑΛΛΙΩΣ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ…
Πάνε για κοροϊδια με τα χρέη...
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση για τις ρυθμίσεις των δανείων των νοικοκυριών ανάμεσα στους εκπροσώπους της, και το Ανάπτυξης, την Τράπεζας της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος έγινε μια πρώτη προσπάθεια να ποσοτικοποιηθούν οι επιμέρους προσεγγίσεις που έχουν εκφράσει οι εμπλεκόμενοι καθώς η Τρόικα εκφράζει τον προβληματισμό της σχετικά με τις επιπτώσεις στις κεφαλαιακές ανάγκες που θα υπάρξουν από τις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης σημείωναν χθες ότι οι επιπτώσεις δεν είναι του μεγέθους που διατυπώνεται από διάφορες πλευρές.«Εμεις έχουμε διαφορετική άποψη. Θα επιμείνουμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» σημείωνε στέλεχος του υπουργείου . Μάλιστα τόνιζε ότι «η πλευρά της τρόικας έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της λήψης μιας πρωτοβουλίας διευκόλυνσης των δανεισμένων νοικοκυριών, όμως θέλει πριν δώσει το πράσινο φως να επιβεβαιώσει τα στοιχεία για το που θα έχει μία ρύθμιση στις τράπεζες ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην διαδικασία της ανακεφαλαίωσης».

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τόσο το υπουργείο όσο και οι τράπεζες επεδίωξαν να επιχειρηματολογήσουν αναφορικά με για το κόστος που έχουν υπολογίσει ότι θα προκύψει από τις ρυθμίσεις των δανείων.

Το υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμά ότι το κόστος αυτό δεν ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύρια ποσό το οποίο αρχικά συμφωνούσε και η πλευρά των τραπεζών .

Μάλιστα σε πρόσφατη έκθεση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για το Τραπεζικό Σύστημα στην σημειώνεται ότι οι τράπεζες συμφωνούν με τις προωθούμενες ρυθμίσεις και υπολογίζουν ότι η επίπτωση από αυτές είναι στο 1,1 δις ευρώ χωρίς να περιλαμβάνονται όμως οι απώλειες που θα έχουν σε ρευστότητα και έσοδα.

Ωστόσο τραπεζικοί κύκλοι ανεβάζουν το κόστος αυτό στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό της Τρόικας.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: