Ορκωμοσία για τη Νέα Βουλή

Ορκωμοσία για τη Νέα Βουλή

για τη

Την έναρξη μίας πλούσιας κοινοβουλευτικά περιόδου σηματοδοτεί η ορκωμοσία των νέων βουλευτών που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη .

Λίγο πριν τις 11.00 έφτασε στο Κοινοβούλιο ο Αλέξης , ενώ κατά την άφιξή του ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος δήλωσε ότι «η προσοχή μας σήμερα είναι στραμμένη στη Βουλή».

Την ευχή η νέα Βουλή «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που είναι πολύ κρίσιμες για τη χώρα μας» εξέφρασε από την πλευρά της η βουλευτής της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά την προσέλευση των βουλευτών και των επισήμων σημειώθηκε και ένα μικρό απρόοπτο, καθώς ένα αυτοκίνητο που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή προσέκρουσε σε πόρτα που βρίσκεται στο προαύλιο της Βουλής, με αποτέλεσμα το όχημα να υποστεί ελαφρές υλικές ζημιές.

Η ορκωμοσία των βουλευτών, που έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολιτικό ή θρησκευτικό όρκο, πραγματοποιείται παρουσία 87 πρέσβεων χωρών.

Οι νέοι βουλευτές θα εκλέξουν αύριο τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της Βουλής, ενώ το τριήμερο που ακολουθεί θα συζητηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα το βράδυ θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην , ενώ στις 13 Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ποιοι θα αναλάβουν αντιπρόεδροι της Βουλής

Στο μεταξύ, οριστικοποιούνται τα ονόματα των βουλευτών που θα καταλάβουν θέσεις στο Προεδρείο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις θέσεις των αντιπροέδρων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβουν οι Αλέξης Μητρόπουλος, Όλγα Γεροβασίλη και Γιάννης Μπαλάφας. Από την πλευρά της Ν.Δ. ως αντιπρόεδρος θα προταθεί ο . Από το Ποτάμι θα είναι ο Σπύρος Λυκούδης και από το  ο Γιάννης Λαμπρούλης.

Παράλληλα από τη Ν.Δ. έγινε γνωστό ότι θα ψηφίσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη θέση της Προέδρου της Βουλής.

Πηγή:Naftemporiki.gr

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: