Οπλισμένοι Βούλγαροι επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα

Δύο άτομα με ξεχωριστά αυτοκίνητα συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να διασχίσουν τα σύνορα κουβαλώντας πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, σπρέι πιπεριού, θήκη πιστολιού και πιστόλι κρότου– λάμψης με γεμιστήρα

Ανησυχίες προκαλεί στις αστυνομικές αρχές το φαινόμενο Βουλγάρων που καταφθάνουν καθημερινά στην Ελλάδα «φορτωμένοι» με όπλα. Άλλοι δυο εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιπτώσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης της Εξοχής στη Δράμα.

 Αρχικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 25χρονο που πέρασε τα σύνορα από τη Βουλγαρία, όταν έκαναν έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε και βρήκαν μέσα ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, ένα σπρέι πιπεριού και μια θήκη πιστολιού. Λίγη ώρα αργότερα, οι ίδιοι αστυνομικοί συνέλαβαν και έναν 23χρονο Βούλγαρο που είχε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα πιστόλι κρότου– λάμψης με γεμιστήρα.

 Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και σε βάρος των δυο νεαρών αλλοδαπών σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί όπλων, με τις οποίες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προανάκριση για να εξακριβώσουν αν οι δυο Βούλγαροι είχαν σχέσεις με κυκλώματα παρανομίας στην Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: