Μόσχα: H Ουκρανία σχεδιάζει προβοκάτσια με χρήση ραδιενεργών υλικών

Η Ρωσία υποστήριξε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να σκηνοθετήσει ένα «πυρηνικό συμβάν» στο έδαφός της για να επιρρίψει τις ευθύνες στη Μόσχα, ενόψει μιας συνεδρίασης στα Ηνωμένα Έθνη, χωρίς ωστόσο να παράσχει αποδείξεις για τον ισχυρισμό αυτόν.

Μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, πριν από σχεδόν έναν χρόνο, η Ρωσία έχει κατηγορήσει κατ’ επανάληψη το Κίεβο ότι σχεδιάζει «προβοκατόρικες» ενέργειες με μη συμβατικά όπλα, όπως με τη χρήση βιολογικού ή ραδιενεργού υλικού. Δεν έχει υλοποιηθεί καμία τέτοια επίθεση.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ραδιενεργές ουσίες έχουν μεταφερθεί στην Ουκρανία από κάποια ευρωπαϊκή χώρα και το Κίεβο προετοιμάζει μια «προβοκάτσια» ευρείας κλίμακας.

«Ο στόχος της προβοκάτσιας είναι να κατηγορηθεί ο ρωσικός στρατός ότι υποτίθεται ότι εξαπολύει αδιακρίτως πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, γεγονός που οδηγεί στη διαρροή ραδιενεργού υλικού και τη μόλυνση της περιοχής», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της απορρίπτουν αυτές τις κατηγορίες, ως κυνικές προσπάθειες παραπληροφόρησης και με τη σειρά τους κατηγορούν τη Μόσχα ότι σχεδιάζει τέτοια συμβάντα η ίδια, για να επιρρίψει τις ευθύνες στο Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: