ΟΜΕ-ΟΤΕ : Να μην προχωρήσει η πώληση ποσοστού 5% του ΟΤΕ

Η ΟΜΕ – ΟΤΕ αντιτίθενται στην πώληση ποσοστού 5% των μετοχών του Δημοσίου στον ΟΤΕ, εκφράζοντας την ανησυχία της ότι το Δημόσιο θα χάσει τον έλεγχο της στρατηγικού χαρακτήρα επιχείρησης. «Εκχωρούνται εν κρυπτώ πολλά και σημαντικά βέτο που διασφαλίζουν τα συμφέροντα του Δημοσίου και σταδιακά μειώνονται τα μέλη (του Δημοσίου) στο ΔΣ» δήλωσε ο Βασίλης Λάμπρου, πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΑ, στο Reuters.

Η Deutsche Telekom κατέχει ποσοστό 40% και ελέγχει το μάνατζμεντ του ΟΤΕ. Το Δημόσιο κατέχει άμεσα και έμμεσα το 10% του Οργανισμού και το δικαίωμα να διορίζει πέντε μέλη στο 11μελές διοικητικό συμβούλιο και δικαιώματα βέτο σε σημαντικές αποφάσεις. Το υπόλοιπο ανήκει σε ιδιώτες επενδυτές.

Η ελληνική κυβέρνηση, θυμίζει το Reuters, που σχεδιάζει την πώληση του 5% του ΟΤΕ, ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τροποποίηση της συμφωνίας μετόχων που είχε υπογράψει με την Deutsche Telekom το 2008, ανοίγοντας το δρόμο για την πώληση. Λεπτομέρειες της νέας σύμβασης δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, αλλά η ΟΜΕ – ΟΤΕ ανησυχεί ότι το Δημόσιο απεμπολεί σημαντικά δικαιώματα του στον Oργανισμό.

Η πώληση του ποσοστού γίνεται για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, ανέφερε επίσης ο κ. Λάμπρου, που εκπροσωπεί 14.000 εργαζομένους.

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: