Ολοταχώς προς Grexit

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντωνή με εκπρόσωπο της FIFA και η έξοδος της Ελλάδας από όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι πιο κοντά από ποτέ.
Ο Κοντωνής είναι αμετακίνητος στο θέμα της συνέχειας του κυπέλλου και οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA έδωσαν διορία μίας εβδομάδας να αλλάξει την απόφαση του και να ξεκινήσει κανονικά το κύπελλο.
O πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και επικεφαλής της αντιπροσωπίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, βγαίνοντας από τη συνάντηση τόνισε: «Συζητήσαμε για την απόφαση του υπουργού να διακόψει το Κύπελλο, αλλά και θέματα για τη νομοθεσία. Ο υπουργός είναι διατεθειμένος να δει κάποια θέματα που ενδεχόμενα θίγουν το αυτοδιοίκητο και είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει, με τη FIFA να υποδεικνύει τους όρους που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για το Κύπελλο ο κ. υπουργός θέτει κάποια ζητήματα εξυγίανσης στην ΕΠΟ, ως όρο για να συνεχιστεί το Κύπελλο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε εσωτερικά, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με κάποιες επιτροπές, όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν είναι τελεσίγραφο. Έχουμε δώσει διορία ως την 1η Απριλίου.
Εμείς σαν επιτροπή θα αναφέρουμε στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA τι κάναμε και εκείνη θα πάρει τις αποφάσεις. Από την εμπειρία που έχουμε από τέτοιες αποστολές τα νέα δεν είναι καλά. Ίσως όχι από 1η Απριλίου, αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολα. Το λέμε από την εμπειρία που έχουμε. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά η επίσκεψή μας ήταν διαφωτιστική και εποικοδομητική από πολλές απόψεις.
Παράλληλα, δεν έκρυψε πως υπάρχουν πιθανότητες και για διακοπή πρωταθλήματος! «Θα μπορούσαμε να δούμε μια απόφαση του υπουργού να διακόψει όλες τις διοργανώσεις, εφόσον υπάρχει κίνδυνος βίας. Στοχευμένα για το Κύπελλο, δεν το βλέπουμε έτσι. Θα πρέπει το Κύπελλο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Θα μπορούσε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ή και σε ουδέτερο γήπεδο, θα μπορούσε να γίνει ο τελικός ακόμη και με ξένο διαιτητή. Ο κ. Κοντονής τα συζητά όλα αυτά, αλλά απαιτεί πρώτα να γίνουν κάποιες ενέργειες από πλευράς ΕΠΟ», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Εύχομαι να γίνουν και νέες συζητήσεις και να δοθεί μια εβδομάδα τουλάχιστον διορία, προκειμένου να αλλάξει απόφαση ο υπουργός. Πολύ φοβάμαι όμως πως αυτό δεν θα γίνει».
Τέλος, ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν συνέπειες; «Θα υπάρχουν συνέπειες για την Εθνική, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για τους Έλληνες αξιωματούχους, ενώ θα χαθεί μία θέση από το Europa League».
Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης κατά την έξοδό του:
«Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Όσα ακούστηκαν εκφράζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτές είναι οι θέσεις του ποδοσφαίρου. Είμαστε σε αναμονή εξελίξεων. Τίποτε άλλο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι κάτι διαφορετικό. Άλλο αυτό κι άλλο το αυτοδιοίκητο που πηγάζει από τη FIFA και την UEFA. Μακάρι να εξαρτιόταν από μένα για να λυθεί το θέμα».

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: