Όλγα Γεροβασίλη: Καθαρή λύση επιδιώκουμε και για το χρέος

Όλγα Γεροβασίλη: Καθαρή λύση επιδιώκουμε και για το χρέοςΠροϋποθέσεις οικονομικής ανάκαμψης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, τέλος στην οικονομική αβεβαιότητα και στήριξη των πιο αδυνάμων βλέπει στη συμφωνία η κυβερνητική , Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για καθαρές λύσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας, καθώς το ζήτημα του χρέους έχει μπει στο τραπέζι και η δεν επιθυμεί ούτε εκλογές, ούτε σχήματα ειδικού σκοπού.

Σε σημερινή της συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρεται στη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στις Βρυξέλλες ως μια καθαρή λύση για το ζήτημα του χρέους.

«Φτάσαμε σε μια οριστική συμφωνία με τριετή ορίζοντα. Επιδιώξαμε μια καθαρή λύση και την πετύχαμε. Καθαρή λύση επιδιώκουμε και για το χρέος», τονίζει και σημειώνει ότι η συμφωνία ήταν μια νίκη της κυβέρνησης να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του χρέους και της αναγκαίας αναδιάρθρωσής του: «έχουμε αποσπάσει τη δέσμευση ότι μετά την πρώτη αξιολόγηση θα αρχίσει η συζήτηση επί της ουσίας».

«Τίποτε δεν είναι το ίδιο»

Εστιάζοντας στα επιμέρους της συμφωνίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι αποτελεί την αρχή μιας πορείας για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις οικονομικής ανάκαμψης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, αλλά και να μπει ένα τέλος στην οικονομική αβεβαιότητα και να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επαναλαμβάνει το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι στην Ελλάδα και την Ευρώπη τίποτε δεν είναι το ίδιο μετά τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία. Αντιθέτως, όπως διευκρινίζει, η λιτότητα, ο αυταρχισμός, η αντίληψη της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας που επιβλήθηκαν ως ευρωπαϊκή στρατηγική δέχτηκαν ένα μεγάλο πλήγμα από την αντίσταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Όχι σε εκλογές, όχι σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Η Γεροβασίλη σημειώνει ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές και στέλνει μήνυμα «στις δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, που θα επιθυμούσαν μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα μας βρουν συμμάχους».

Η πορεία ανάκαμψης της χώρας, υπογραμμίζει, περνάει μέσα από ισχυρές κυβερνήσεις που προκύπτουν από καθαρή λαϊκή εντολή.

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: