Οι Βασίλης και Ιωάννης Βελάνης οδήγησαν με μυαλό και τερμάτισαν δεύτεροι Έλληνες στο Εκο Ράλλυ Ακρόπολις

Ανάμεσα στα 19 ελληνικά πληρώματα που συμμετείχαν στο Εκο Ράλλυ Ακρόπολις, οι Βασίλης και Ιωάννης Βελάνης τερμάτισαν στην 24η θέση της γενικής κατάταξης και στη 2η θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα.

Οι Βασίλειος και Ιωάννης Βελάνης οδήγησαν μυαλωμένα και κατάφεραν με επιτυχία να αποφύγουν τις παγίδες που έκρυβε ο ιδιαίτερα επίπονος για πληρώματα και αυτοκίνητα εθνικός μας αγώνας.

Η παρουσία της VE2 Rally Team στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης μεταξύ των Ελλήνων θεωρείται άθλος.

Ο Βασίλειος Βελάνης όταν έφθασαν στον τερματισμό είπε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για άλλη μια χρονιά τερματίσαμε χωρίς προβλήματα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ο βαθμός δυσκολίας και του φετινού αγώνα ήταν μεγάλος κάτι που αποδεικνύεται και από τον αριθμό των πληρωμάτων που εγκατέλειψαν. Σε όλες τις ειδικές υπήρχαν αρκετά σκληρά σημεία με πολλές πέτρες, τα οποία έπρεπε να αποφύγεις. Οδηγήσαμε με κατάλληλη στρατηγική, γνωρίζοντας πως ο αγώνας είναι μακρύς, προκειμένου να φτάσουμε στον τερματισμό την Κυριακή και τα καταφέραμε».

Η δεύτερη θέση μεταξύ των Ελληνικών πληρωμάτων και η 24η θέση γενικής μεταξύ των 67 εκκινούντων, χαροποίησε ιδιαίτερα το πλήρωμα του Skoda Fabia Rally2 Evo.

Στο μυαλό τους δεν είχαν να ανταγωνιστούν τους χρόνους των άλλων πληρωμάτων αλλά να κινηθούν γρήγορα χωρίς να κάνουν ζημιές στο αυτοκίνητο. Ήθελαν να κάνουν όλα τα αγωνιστικά χιλιόμετρα για να μάθουν ακόμη καλύτερα το Fabia Rally2 Evo.

Προετοιμάστηκαν σωστά, κινήθηκαν όσο γρήγορα θεωρούσαν ότι έπρεπε να πάνε σε κάθε ειδική και κατάφεραν να τερματίσουν στη 2η θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα. Ο  Βασίλειος Βελάνης ευχαρίστησε το συνοδηγό του Ιωάννη Βελάνη και τον μάνατζερ της ομάδας Ρόμπερτ Ναχμί αλλά και την Topp-Cars Rally Team η οποία προετοίμασε ένα άψογο αυτοκίνητο που ανταπεξήλθε θαυμάσια στον σκληρό αυτό αγώνα.

Όταν ρωτήθηκε πως του φάνηκε η υπερειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο οδηγός του Skoda Fabia Rally2 Evo είπε:

« Τα λόγια είναι περιττά. Νιώθεις δέος να αγωνίζεσαι μπροστά σε 60 και πλέον χιλιάδες θεατές και όλα τα φώτα να είναι στραμμένα πάνω σου»

 

Οι Βασίλης και Ιωάννης Βελάνης οδήγησαν με μυαλό και τερμάτισαν δεύτεροι Έλληνες στο Εκο Ράλλυ Ακρόπολις gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: