Οι μεγαλύτερες φιλοσοφικές θεωρίες μέσα από μινιμαλιστικές εικόνες

Ένα ιδιαίτερο λεξικό αποτελούμενο από εικόνες δημιούργησε ο Καταλανός γραφίστας Genis Carreras.

Συνδυάζοντας την αγάπη του για τη φιλοσοφία με τη γραφιστική τέχνη, σχεδίασε μινιμαλιστικές εικόνες για να εξηγήσει δυσνόητες φιλοσοφικές θεωρίες, που συνήθως χρειάζονται εκτενείς αναλύσεις για να γίνουν κατανοητές.

«Χρειάζονται τουλάχιστον 28.218 λέξεις για την ερμηνεία του Σχετικισμού στην Εγκυκλοπαίδεια της Φιλοσοφίας του Stanford ενώ στο Philographics χρειάστηκαν μόνο 32 λέξεις και μία απλή εικόνα», αναφέρει η Suzanne Labarre. Κι όμως ο Carreras καταφέρνει να αποδώσει τις φιλοσοφικές έννοιες με απλές εικόνες.

«Ξεκίνησα το πρότζεκτ πριν δύο χρόνια φιλοδοξώντας να συγχωνεύσω τον κόσμο της φιλοσοφίας και της γραφιστικής», εξηγεί ο ίδιος. «Στην αρχή ήταν συνολικά 24 πόστερς που εξηγούσαν φιλοσοφικές θεωρίες όπως Δυϊσμός, Ελεύθερη Βούληση, Υπαρξισμός ή Ιδεαλισμός χρησιμοποιώντας μόνο σχήματα και χρώματα. Αλλά πολλοί σημαντικοί -ισμοί δεν εμπεριέχονταν σ’ αυτό το πρώτο εγχείρημα οπότε αποφάσισα να προσθέσω μερικά σχέδια στη συλλογή. Σήμερα το όλο πρότζεκτ αποτελείται από 95 σχέδια, το καθένα από τα οποία, απεικονίζει έναν διαφορετικό -ισμό χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό συνδυασμό γεωμετρικών σχημάτων, χρωμάτων και ένα σύντομο ορισμό της θεωρίας που απεικονίζει.»


paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: