Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες για οδικά ταξίδια– Που βρίσκεται η Ελλάδα 

Η δραματική αύξηση στις τιμές καυσίμων, η αυξανόμενη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή και μια παρατεταμένη προτίμηση στην ιδιωτικότητα αντί για την πολυκοσμία, συνθέτουν τις φετινές τάσεις στα ταξίδια. Ωστόσο υπάρχει ένας προβληματισμός στους ταξιδιώτες ως προς την επιλογή του καλύτερου προορισμού για το οδικό τους ταξίδι το 2022.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που έκανε η KAYAK (*)  αυτό το καλοκαίρι τα οδικά ταξίδια στην Ευρώπη θα αυξηθούν κατακόρυφα. Αυτό συμπεραίνεται από την αύξηση στις αναζητήσεις που γίνονται για ενοικίαση αυτοκινήτου. Από τα στοιχεία που προκύπτουν υπάρχει αύξηση της τάξης του 162% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη σε σχέση με την περίοδο προ του κορωνοϊού.

Η πρόσβαση σε όλες τις πηγές και η ανάκτηση δεδομένων πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 22 Φεβρουαρίου – 22 Ιουνίου 2022. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν βασίζονται στα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα.

Με βάση αυτά τα στοιχεία και με στόχο την υποστήριξη των ταξιδιωτών κατά τη διαδικασία προγραμματισμού, η KAYAK δημιούργησε το πλήρες Ευρετήριο οδικών ταξιδιών 2022: μια μοναδική βάση δεδομένων, που παρέχει στους ταξιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν οδικό ταξίδι συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία για κάθε χώρα, αναφορικά με τιμές καυσίμων, ασφάλεια οδικού δικτύου, περιβαλλοντικές επιπτώσεις, πολιτιστικές δραστηριότητες και πολλά άλλα. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το ταξίδι τους και να επικεντρωθούν στους παράγοντες που είναι σημαντικοί για αυτούς.

Στο επίκεντρο οι γραφικές διαδρομές στην Ελλάδα

Αξιολογήθηκαν 33 Ευρωπαϊκές χώρες και κατατάχθηκαν με 24 διαφορετικούς παράγοντες. Στη συνέχεια ομαδοποιήθηκαν με πέντε  τύπους οδικών ταξιδιών: Εξοικονόμηση, Βιωσιμότητα, Κάμπινγκ και Ύπαιθρος, Άνεση και Υποδομές και Φύση και Αξιοθέατα. Έτσι, οι ταξιδιώτες μπορούν να προσαρμόσουν το ταξίδι τους σύμφωνα με τους παράγοντες που είναι σημαντικοί για αυτούς.

Οι κορυφαίες χώρες για κάθε τύπο οδικού ταξιδιού είναι: Ολλανδία (Βιωσιμότητα), Σερβία (Εξοικονόμηση), Γαλλία (Κάμπινγκ και Ύπαιθρος και Αξιοθέατα και Φύση) και Ελβετία (Άνεση και Υποδομές).

Η Ελλάδα διέπρεψε στην κατηγορία Αξιοθέατα και Φύση, κατακτώντας την 7η θέση και αφήνοντας πίσω της χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και την  Αυστρία. Γεμάτη με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, πανέμορφα τοπία και εθνικά πάρκα, η Ελλάδα προσφέρει μια μοναδική και ποικιλόμορφη εμπειρία οδικού ταξιδιού στους λάτρεις της φύσης και του πολιτισμού.

Η Γερμανία στην κορυφή της λίστας ως ο καλύτερος προορισμός για οδικά ταξίδια το 2022

Η Γερμανία κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη του 2022, λαμβάνοντας υψηλή βαθμολογία σε παράγοντες όπως: Άνεση και Υποδομές και Φύση και Αξιοθέατα. Η Γερμανία είναι παράδεισος για τους λάτρεις της μηχανοκίνησης, με μεγάλο οδικό δίκτυο, πολλούς σταθμούς φόρτισης ΙΧ και λόγω του μικρότερου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων ανά 100.000 άτομα σε σύγκριση με τις περισσότερες από τις άλλες χώρες στη λίστα. Φυσικά, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στην ποικιλία που έχει η Γερμανία σε ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα. Περιηγηθείτε στον Μέλανα Δρυμό μια γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά ή εξερευνήστε τους αμπελώνες και τις πόλεις του Ρομαντικού Ρήνου και χαρείτε τις ομορφιές τους.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για οδικά ταξίδια στην Ευρώπη το 2022:

  1. Γερμανία
  2. Ισπανία
  3. Λιθουανία
  4. Κύπρος
  5. Γαλλία
  6. Σουηδία
  7. Πορτογαλία
  8. Εσθονία
  9. Ιταλία
  10. Ελβετία

«Καθώς δεν υπήρχαν πολλές δυνατότητες για ταξίδια τα τελευταία δύο χρόνια, οι ταξιδιώτες ίσως δυσκολεύονται να επιλέξουν τον προορισμό που θα τους προσφέρει την καλύτερη εμπειρία οδικού ταξιδιού φέτος. Η Ευρώπη έχει τόσα να προσφέρει και το οδικό της δίκτυο είναι τόσο μεγάλο, που θα χρειαζόταν 50 χρόνια για να εξερευνήσει κανείς όλες τις χώρες οδικώς, αν οδηγούσε κάθε μέρα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! Το Ευρετήριο οδικών ταξιδιών βοηθάει τους ταξιδιώτες, παρέχοντας λεπτομερή ανάλυση διάφορων παραγόντων και μεγάλη επιλογή ευρωπαϊκών προορισμών, ώστε να επιλέξουν τον κατάλληλο για αυτούς, έχοντας όλες τις πληροφορίες. Για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν προορισμούς οδικώς με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή τροχόσπιτο στις καλύτερες προσφορές, παρέχουμε μεγάλη ποικιλία οχημάτων από διαφορετικούς παρόχους ενοικίασης αυτοκινήτων» , αναφέρει η Laure Bornet, Γενική Διευθύντρια της KAYAK EMEA.

*. Για αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τη μεθοδολογία του Ευρετηρίου οδικών ταξιδιών 2022, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://gr.kayak.com/c/road-trip-index.
Η αύξηση στην ενοικίαση αυτοκινήτων βασίζεται σε αναζητήσεις που έγιναν στην KAYAK την περίοδο από 15/06/2022 έως 22/06/2022 για ταξίδια κατά το διάστημα από 15/06/2022 έως 15/09/2022. Η σύγκριση έγινε με αναζητήσεις κατά το διάστημα από 15/06/2019 μέχρι 22/06/2019 για την ίδια τουριστική περίοδο.

(*) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ KAYAK

Η KAYAK, μέλος της Booking Holdings (NASDAQ: BKNG), είναι η κορυφαία μηχανή αναζήτησης ταξιδιών στον κόσμο. Με δισεκατομμύρια αναζητήσεις στις πλατφόρμες μας, βοηθάμε τους χρήστες μας να βρουν την ιδανική πτήση, διαμονή, ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, κρουαζιέρα ή πακέτο διακοπών. Επιπλέον, χάρη στην εφαρμογή μας και το νέο λογισμικό καταλυμάτων μας, μεταμορφώνουμε την ταξιδιωτική εμπειρία. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.gr.kayak.com.

 

 

 

 

 

 

Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες για οδικά ταξίδια– Που βρίσκεται η Ελλάδα  gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: