Οι γιατροί καταγγέλλουν: Είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι στη γρίπη

Με άδεια ταμεία προσπαθούν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας να κάνουν την επιδημιολογική επιτήρηση της γρίπης, με αποτέλεσμα το κόστος του τεστ για την ανίχνευση και την ταυτοποίηση των ιών της γρίπης να μετακυλίεται στους ασθενείς -εφόσον φυσικά μπορούν να το αναλάβουν.

 

Ειδικότερα, και όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος, ενημέρωσε ότι «δεν έχει πλέον τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εξετάσεων, για την ανίχνευση ιών γρίπης, σε δείγματα ασθενών ΜΕΘ, λόγω έλλειψης κονδυλίων, για την κάλυψη του κόστους των αντιδραστηρίων και των αναλώσιμων υλικών».
Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει το κόστος για τη διενέργεια του τεστ ακόμα και για τους ασθενείς που νοσηλεύονται.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητά από το υπουργείο Υγείας να διευθετήσει άμεσα το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το διαγνωστικό τεστ, για τον ιό της γρίπης.

«Την ώρα που προστίθενται καθημερινά νέα περιστατικά σοβαρών επιπλοκών από τον ιό της γρίπης , το υπουργείο Υγείας αφήνει ακάλυπτους τους ασθενείς αδυνατώντας να εξασφαλίσει ακόμα και τα αυτονόητα όπως είναι η δωρεά διενέργεια του διαγνωστικού τεστ, σε όσους ασθενείς παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές. Καλούμε την πολιτική ηγεσία να διευθετήσει άμεσα το θέμα και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη προστασία της Δημόσιας υγείας» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.

protothema.gr

seleo.gr-Ygeia

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: