Οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας …εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση κρίσεων

Εκπαιδευτικοί γυμνασίων της Μαγνησίας ενημερώθηκαν σήμερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση κρίσεων από φυσικά αίτια στα σχολεία, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που υλοποιεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.


Για το πρόγραμμα μίλησαν μετά το πέρας του σεμιναρίου ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σωκράτης Σαβελλίδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαβελλίδης, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να υπάρχει ένας εκπαιδευμένος εκπαιδευτικός για την αντιμετώπιση των κρίσεων σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σημείωσε πως σήμερα ενημερώθηκαν περίπου 30 εκπαιδευτικοί από γuμνάσια ενώ την Παρασκευή θα ενημερωθούν και οι εκπαιδευτικοί από τα Λύκεια της Μαγνησίας.


«Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα είναι ο πυρήνας της ασφάλειας στα σχολεία. Οι φύλακες άγγελοι για τα παιδιά. Στόχος μας είναι να προφυλάξουμε τους μαθητές από ό,τι μπορεί να συμβεί στο σχολείο» τόνισε ο κ. Σαβελλίδης και εξήγησε πως το σεμινάριο αφορά περιστατικά, όπως πυρκαγιά, σεισμούς, ατυχήματα και την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και ιογενείς κρίσεις.


Από πλευράς του ο κ. Πόζογλου σημείωσε πως μετά το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει το πρακτικό, με εκπαίδευση των καθηγητών στα σχολεία. «Το πάντρεμα της θεωρίας με την πράξη είναι ό,τι το καλύτερο» ανέφερε ο ίδιος και σημείωσε πως αυτό που υλοποιείται από τη Δευτεροβάθμια είναι κάτι πρωτόγνωρο. «Με την πρώτη ευκαιρία θα κάνουμε και μαθήματα για τους σεισμούς. Είναι αποστολή μας την χειμερινή περίοδο, που δεν υπάρχει τόση δουλειά, να ενημερώνουμε τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Πόζογλου.


Όσον αφορά τα σχολεία της Μαγνησίας και κατά πόσο αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις πυρασφάλειας, ο διοικητής απάντησε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να ελεγχθούν όλα τα σχολεία, ωστόσο υπάρχουν σχολεία που έχουν απευθυνθεί στην Πυροσβεστική και έχουν λάβει πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Τέλος παρακάλεσε τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν στην Πυροσβεστική για να μεταφέρουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις στα σχολεία.

topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: