Οι back-to-back κομψές εμφανίσεις της Penelope Cruz στο Φεστιβάλ Βενετίας είναι αρκετές για να την αγαπήσουμε (κι άλλο)

Διάβασε ακόμη:

Μια «ομορφάσχημη» γυναίκα,  (έτσι την έβλεπα τότε -ντρέπομαι που το λέω-, αλλά τα στάνταρς της ομορφιάς για ένα μικρό κορίτσι στην Ελλάδα στα ’90s ήταν πιο στερεοτυπικά) η οποία με κέρδισε με τη σαγηνευτική παρουσία της. Αυτό θυμάμαι να σκέφτομαι τότε για την γυναίκα αυτή, μια ηθοποιό που παρακολουθώντας την καριέρα της μεγαλώνοντας, βρήκα τρομερά ταλαντούχα.

Ακόμη:

Είχε διαφορετική ομορφιά, διαφορετικό τρόπο που έφερε τον εαυτό της στην μεγάλη οθόνη (εντός και εκτός) και παίζοντας συχνά σε ταινίες ενός από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες (σ. σ. Pedro Almodovar), η Cruz έγινε γρήγορα από μια τις αγαπημένες μου ηθοποιούς. Μια που θαύμαζα -και θαυμάζω- όχι μόνο για το ταλέντο της στην ηθοποιία, αλλά για τον χαρακτήρα, αλλά και την αίσθηση του στιλ της.

Θεωρώ ότι το στιλ της Cruz δεν έχει αλλάξει ανά τα χρόνια. Πιστεύω ότι το ταμπεραμέντο και η θηλυκότητά της ήταν πάντα στοιχεία που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εμφανίσεις της. Αυτά τα χαρακτηριστικά, λοιπόν, παραμένουν να υπάρχουν σε ό,τι κι αν φοράει η Penelope, είτε πρόκειται να κάνει μια red carpet εμφάνιση ή μια για να πάει στο σουπερμάρκετ. Είναι κάτι που εκπέμπει από μέσα της γι” αυτό και είναι στοιχεία που υπάρχουν πάντα στα looks της. Απόδειξη, οι back-to-back εκπληκτικές εμφανίσεις που έχει κάνει στη Βενετία. Η ηθοποιός βρίσκεται στη γνωστή ευρωπαϊκή πόλη με αφορμή το φεστιβάλ κινηματογράφου και τα looks της στο κόκκινο χαλί αλλά και εκτός, εκπροσωπούν πλήρως την Penelope Cruz. Ως τώρα, η σταρ έχει κάνει τρεις εμφανίσεις. Μια στο κόκκινο χαλί και δυο εκτός. Δυο απ” αυτές, βρήκαμε ότι ήταν από τις πιο stylish της ηθοποιού ως τώρα, ενώ μια δεν μας εντυπωσίασε τόσο. Παρακάτω, όλα αναλυτικά:

Τα δύο φανταστικά σύνολα της Penelope Cruz

Σαν να ξεπέρασε τον εαυτό της η Cruz με αυτά τα δύο τόσο μοναδικά looks. Η πρώτη της εμφάνιση περιλαμβάνει ένα εκπληκτικό, ’60s εμπνευσμένο φόρεμα Ralph & Russo, παστέλ μπλε απόχρωση.

Joel C Ryan/Invision/AP

Tο μίνι φόρεμα/«κομψοτέχνημα» είχε μια fitted σιλουέτα (που σημαίνει ότι στένευε στη μέση), μακριά μανίκια και «boatneck» λαιμόκοψη (aka γιακάς «χαμόγελο») τα οποία στο τελείωμά τους διέθεταν κρύσταλλα Swarovski σε ενδιαφέρον pattern. Το ίδιο μοτίβο με στολίδια υπήρχε σε όλο το φόρεμα, τις ραφές, τη λαιμόκοψη και το στρίφωμα προσφέροντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Joel C Ryan/Invision/AP

Μετά από μια ήδη φανταστική εμφάνιση, η Cruz εθεάθη με ένα Chanel catsuit. Μια ολόσωμη φόρμα αγκάλιαζε το καλλίγραμμο σώμα της, ένα ρούχο το οποίο μόνο μια femme fatale γυναίκα σαν αυτή θα μπορούσε να υποστηρίξει και να δείχνει τόσο stylish φορώντας το.

 

Σε μαύρο χρώμα και με αποχρώσεις σ” αυτές του γκρι και λευκού, η φόρμα είχε καρό μοτίβο, ενώ η ηθοποιός συνόδευσε το look με μια ασημένια ζώνη στη μέση, ένα tweed σακάκι στους ώμους και μαύρα cat-eye γυαλιά ηλίου και μποτάκια. Σέξι αλλά και κομψό ταυτόχρονα.

Η Ralph & Russo τουαλέτα στο κόκκινο χαλί που δεν μας γέμισε το μάτι

Για την επίσημη εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί, η Cruz επέλεξε ένα εντυπωσιακό Ralph & Russo φόρεμα. Στις αποχρώσεις του λευκού και του ivory, η off-the-shoulders τουαλέτα είχε ένα πανέμορφο body στο πάνω μέρος, ενώ η φούστα του αποτελούνταν από layers λευκού τούλι.

Arthur Mola/Invision/AP

Για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας: το φόρεμα το βρίσκουμε κομψό. Για την ακρίβεια, είχε “drama”, ήταν εντυπωσιακό και κατάλληλο για την περίσταση. Παρ” όλα αυτά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι πρόκειται για μια δημιουργία που δεν θεωρούμε πρωτότυπη. Ναι, είναι ένα ωραίο σύνολο, ένα το οποίο η Penelope Cruz ανάδειξε ακόμη περισσότερο λόγω όλων των παραπάνω στοιχείων που αναφέραμε παραπάνω, αλλά είναι ένα φόρεμα που παρόμοιό του έχουμε ξαναδεί. Όπως είπαμε, η Cruz το υποστήριξε απόλυτα, είναι εξάλλου στο στιλ της, συγκριτικά όμως με τα παραπάνω looks, του έλειπε ισορροπία.

Joel C Ryan/Invision/AP

Ίσως αν το τούλι ξεκινούσε πιο χαμηλά και δεν είχε τόσα layers να υπήρχε μια σωστότερη ισορροπία στις αναλογίες. Όπως και να “χει, η Cruz ήταν πανέμορφη και στις τρεις περιπτώσεις, ακόμα και αν το look στο κόκκινο χαλί δεν ήταν από τ” αγαπημένα μας.

Κεντρική φωτογραφία: Arthur Mola/Invision/AP

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: