Οι 10 πιο απίστευτες ασφαλιστικές καλύψεις!

Υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές καλύψεις για πράγματα που δεν περιλαμβάνονται στις στάνταρ ασφαλιστικές πολιτικές, αν και οι πάροχοι αποδεικνύονται κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να επεκτείνουν τις καλύψεις τους, καθώς στις περισσότερες από τις περιπτώσεις που θα δούμε δεν θα κληθούν πιθανότατα να αποζημιώσουν ποτέ κανέναν!

Κι έτσι κυκλοφορούν εκεί έξω ασφάλειες για…

Μέρη σώματος

Η ασφάλιση του καλύτερου μέρους του σώματός μου δεν είναι ακριβώς νέο φαινόμενο, καθώς η πρακτική χρονολογείται αναπάντεχα από τις αρχές του 20ού αιώνα. Παραμένει πάντως περίεργη για τον καθημερινό άνθρωπο μια ασφάλιση του ναρκισσισμού. Τα παραδείγματα πολλά και ποικίλα, από τον κόσμο των σπορ και της showbiz μέχρι και την ελίτ του πλανήτη. Κι έτσι ασφαλίζονται πόδια μοντέλων (τα πόδια της Heidi Klum για 2 εκατ. ευρώ, αν και ταβάνι εδώ άγγιξε η Mariah Carey με την ασφάλιση του 1 δισ. ευρώ για τα πόδια της!), ζηλευτοί γλουτοί (βλέπε Jennifer Lopez), καλλίφωνα λαρύγγια, όμορφα μάτια, στόματα, μύτες, ακόμα και πλατιά χαμόγελα (η πιτσιρίκα America Ferrera, που έπαιζε στο «Ugly Betty», ασφάλισε το χαμόγελό της έναντι 10 εκατ. ευρώ) και το πράγμα δεν έχει τέλος.

Ασφάλιση αγάπης

Μπορεί να μην την έχετε ξανακούσει ποτέ, αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορεί να προσφερθεί σε μια αγορά που όλα έχουν την τιμή τους. Φωτογράφος λοιπόν προχώρησε στην εν λόγω κάλυψη μήπως και το μοντέλο που συνεργαζόταν αποφάσιζε ξαφνικά να παντρευτεί. Η κοπέλα παντρεύτηκε τελικά (κάτι ήξερε ο μάστορας) και ο ατσίδας αντιστάθμισε έτσι τη ζημία της επιχείρησής του. Κομμάτακι παράξενο, αλλά περνάει. Διατίθεται ωστόσο (με το αζημίωτο πάντα) και πραγματική ασφάλιση αγάπης: αν τα πράγματα δεν πάνε καλά με το έτερον ήμισυ, γιατί να μη βγάλεις μερικά εξτραδάκια για να καταπιείς ευκολότερα το δηλητήριο του χωρισμού; Αν το ειδύλλιο πνέει τα λοίσθια λοιπόν, τώρα ξέρετε τι πρέπει να γίνει.

Ασφάλιση κατοικίδιου

Η αγάπη για τους χνουδωτούς μας φίλους μπορεί να αγγίξει νέα επίπεδα με την ασφαλιστική κάλυψη της ζωής τους. Και δεν μιλάμε φυσικά μόνο για παραδοσιακά pets, καθώς η ασφάλεια επεκτείνεται για να καλύπτει και ψαράκια, βατραχάκια, σαυράκια και ό,τι σκεφτεί κανείς. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, η ασφάλιση έχει νόημα όταν το ζώο είναι σπάνιας ράτσας και η απόκτησή του είναι επένδυση σωστή. Στις άλλες περιπτώσεις όμως, δεν παύει να είναι άλλη μια ανθρώπινη υπερβολή, καθώς ποιος είπε ότι η αγάπη και η αφοσίωση μετριούνται με το χρήμα (και το ανταποδοτικό όφελος);

Ασφάλιση απίθανων γεγονότων

Εδώ ακόμα και το όνομα της ασφάλισης αποδεικνύεται παλούκι! Η διαβόητη λονδρέζικη ασφαλιστική φίρμα Lloyd’s of London λοιπόν, που ασφαλίζει κυριολεκτικά τα πάντα, προσφέρει κάλυψη για το απίθανο. Τι εννοούμε απίθανο; Να γεννήσει η γυναίκα σου περισσότερα μωρά από το αναμενόμενο (έχει συμβεί και η ευτυχής φαμίλια τσέπωσε άφθονο παραδάκι)! Να κερδίσουν δύο ή και περισσότεροι υπάλληλοί σου το λαχείο, κάτι που σημαίνει ότι θα τους χάσεις από εργαζόμενους! Ό,τι λοιπόν κρίνεται απίθανο, αναπάντεχο, έξω από το συνηθισμένο και με απειροελάχιστες πιθανότητες να συμβεί, έχει ασφαλιστική αξία στον κόσμο μας. Η Lloyd’s ασφάλισε μέχρι και την απιθανότητα να συλληφθεί το Τέρας του Λοχ Νες, για τέτοια πράγματα μιλάμε.

Ασφάλιση πτήσης

Και πάλι μπορεί να μην είναι ακριβώς ασυνήθιστη, συνεχίζει να εμπίπτει όμως στην κατηγορία «πλάκα κάνεις»! Η ασφάλιση ζωής έχει λοιπόν να κάνει αποκλειστικά με την εναέρια περιπέτεια του ανθρώπου και σε αποζημιώνει σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου που θα προκληθεί πάνω σε ιπτάμενο μέσο μεταφοράς. Τι κι αν οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι απειροελάχιστες; Μπορεί να συμβεί φυσικά, αν και το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσο μετακίνησης, γιατί λοιπόν δεν ασφαλίζει κάποιος το ταξίδι με το τρένο ή το λεωφορείο; Και κατά δεύτερο, γιατί να φτιάξεις ειδική ασφάλεια για το ενδεχόμενο αυτό και να μην επεκτείνεις απλώς τις καλύψεις της ασφάλειας ζωής σου, ας πούμε, ώστε να το συμπεριλάβουν. Και σε τελική, αν έχεις λόγους να φοβάσαι ότι κάτι θα σου συμβεί στο αεροπλάνο, πάρε το τρένο καλύτερα.

viral

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: