Οδηγός επιβίωσης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει φτάσει και ενώ πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε σοκολάτες, τριαντάφυλλα και ρομαντικές αποδράσεις, αν δεν φανούμε τελικά προσεκτικοί μπορεί να καταλήξουμε με μία έντονη αίσθηση απογοήτευσης και θλίψης.

Είτε είμαστε single, είτε σε σχέση, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αγχωτική. Ωστόσο, εμείς δεν θα μπορούσαμε να σας αφήσουμε έτσι. Ακολουθεί ένας μίνι οδηγός επιβίωσης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που θα σας βοηθήσει να αφήσετε στην άκρη όποια αρνητικά συναισθήματα, ενδεχομένως βιώνεται, και έτσι να απολαύσετε αυτή την ημέρα.

Δείτε τα πράγματα ρεαλιστικά…

Ρωτήστε τον εαυτό σας τι σημαίνει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για εσάς πραγματικά. Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι ήδη από τα παιδικά μας χρόνια βομβαρδιζόμαστε από τις εικόνες των διαφημίσεων σχετικά με το πώς θα πρέπει ιδανικά να περάσουμε αυτή την ημέρα. Αυτό είναι φυσικά ένα κόλπο που λειτουργεί προς όφελος της βιομηχανίας, η οποία κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι τζιράρει 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιανικές πωλήσεις αυτή την ημέρα του χρόνου. Έχοντας αυτό στο μυαλό σας μπορείτε να αφήσετε στην άκρη τις εικόνες των πανάκριβων δείπνων, των πολυτελών δωματίων σε κάποιο ξενοδοχείο ή των πανάκριβων κοσμημάτων και να αναρωτηθείτε τι έχει τελικά μεγαλύτερη σημασία για εσάς και τι θα μπορούσε να σας προσφέρει πραγματικά και ειλικρινά την ευτυχία και την πληρότητα.

Εάν είστε single…

Μήπως αυτή η μέρα του χρόνου σας προκαλεί θλίψη; Κακώς, πολύ κακώς. Μάλλον αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για να εκτιμήσετε όλα όσα έχετε. Το ότι είστε μόνος ή μόνη αυτή την ημέρα του χρόνου δεν σημαίνει αυτόματά ότι είστε καταδικασμένοι να μείνετε μόνοι για πάντα. Αναθεωρείστε! Σκεφτείτε πόσα πράγματα απολαμβάνεται ως single και ότι ίσως κάποιοι από του δεσμευμένους φίλους σας ζηλεύουν την ελευθερία σας. Κάντε μία λίστα με όλα τα πλεονεκτήματα και βάλτε σκοπό να τα εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο, πριν μπείτε στην επόμενη σας σχέση.

Δεν είναι μάλιστα καθόλου κακή ιδέα να οργανώσετε μια βραδιά με φίλους που επίσης είναι single. Επιλέξτε φίλους που αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και την ελευθερία τους και κάντε πράγματα που ενδεχομένως δεν θα μπορούσατε να κάνετε αν βρισκόσασταν σε σχέση.

Εάν είστε σε σχέση ή παντρεμένοι…

Θυμηθείτε τι ΔΕΝ είναι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτή γιορτή δεν έχει σκοπό το να επιβεβαιώσει αν ο σύντροφός σάς αγαπά. Ούτε μία ευκαιρία για να τεστάρετε αν εκείνος μπορεί να διαβάσει τη σκέψη σας.

Εκμεταλλευτείτε αυτή την ημέρα για να ενισχύσετε τη σχέση σας. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κάνετε απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και να νιώσετε ότι επικοινωνείτε πραγματικά και θέτετε τους νέους στόχους της σχέσης σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε τι κάνει τον σύντροφό σας ξεχωριστό και ευχαριστείστε τον γι’ αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του στην κάρτα που θα του δώσετε.

Βελτιώστε τη μεταξύ σας επικοινωνία. Δεδομένου ότι ο σύντροφός σας δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας, αν έχετε ορισμένες εύλογες προσδοκίες σχετικά με το τι θέλετε να κάνετε αυτή τη μέρα, επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας γι’ αυτές. Επίσης, φροντίστε να τον ρωτήσετε τι θέλει εκείνος.

Επιλέξτε το δώρο του με την καρδιά σας. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο σύντροφός σας θέλει να αισθάνεται ότι τον αγαπάτε και τον εκτιμάτε. Αν έχετε τη συνήθεια να ανταλλάσετε δώρα αυτή την ημέρα διαλέξτε κάτι που να δείχνει ότι γνωρίζετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι ένα υλικό αγαθό δεν έχει τόσο μεγάλη αξία όσο το να σχεδιάσετε μια κοινή εμπειρία για τους δυο σας, όπως μια νύχτα στο θέατρο ή ένα δείπνο σε ένα όμορφο εστιατόριο. Οι όμορφες εμπειρίες δημιουργούν θετικές μνήμες, τις οποίες θα μοιράζεστε για πάντα.

Με πληροφορίες από το

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί «μισώ» την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

10+1 επιλογές για την έξοδο του Αγίου Βαλεντίνου

Τι κάνουν τα 12 ζώδια την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου

Γιορτή Αγίου Βαλεντίνου: Τα πιο… λαμπερά δώρα για την καλή σου!

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: