Ο Τσίπρας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες: Δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές

Τα Χρόνια Πολλά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στην Ολομέλεια για την ψήφιση της αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μια άτυπη ενημέρωση, αφού δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως όσον αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει στο τέλος Ιανουαρίου. «Αυτό θέλουμε, για αυτό παλεύουμε», ανέφερε και προανήγγειλε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τον Μάρτιο.

Σε ερώτηση αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή στους θεσμούς για την «13η σύνταξη» ο κ .Τσίπρας ανέφερε: «Υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη».

Ο Πρωθυπουργός απάντησε και στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα εκλογών λέγοντας ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας και εφόσον δεν είναι, πώς θα πάμε σε εκλογές;».

«Για να προχωρήσει μια κυβέρνηση σε εκλογές πρέπει να υπάρχει λόγος, αυτός ο λόγος δεν υπάρχει, δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός, αφού ανέφερε πως το 2017 θα είναι μια χρονιά πραγματικής οικονομίας, επισήμανε ακόμη πως το 2017 θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα, να ανοίξουμε την κουβέντα για την συνταγματική αναθεώρηση και να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ζήτημα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας με την αρχή της νέας χρονιάς – ένας λόγος για τον οποίο δεν θα κάνει εορταστικές διακοπές – και ενόψει της Γενεύης είπε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις καθώς «ο Ερντογάν είναι ο γνωστός Ερντογάν». Πάντως, ο κ. Τσίπρας τόνισε όταν έρθει η ώρα του δημοψηφίσματος η Ελλάδας θα πάρει θέση. «Δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος προσέθεσε ότι για την Ελλάδα το ζήτημα των εγγυήσεων είναι μείζον.

Ενόψει των εκλογών στη Γερμανία, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ως πιθανότερο σενάριο την συμμαχία Μέρκελ – Πρασίνων παρά με τους σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να «σπάσουν τον μεγάλο συνασπισμό». Είπε μάλιστα χαριτολογώντας ότι για μας «το ενδιαφέρον είναι ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών».

Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός, βρέθηκε στην δημοσιογραφική αίθουσα της Βουλής, ρωτήθηκε και για το ζήτημα των πρόσφατων εξελίξεων και της κρίσης στον Τύπο. Ο κ. Τσίπρας, έδειξε προβληματισμένος, δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθεί μια λύση» και προσέθεσε πως προς σε αυτή την κατεύθυνση «πρέπει να βοηθήσουν οι εργοδότες». «Πρέπει να βρεθεί για λύση για όλους τους εργαζόμενους», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ellada

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: