O Rosberg είναι εδώ!

Ο αγώνας στο Μπαχρέιν ξεκίνησε  με τις καλύτερες προδιαγραφές με τον Λιούις Χάμιλτον να βρίσκεται στην πρώτη θέση της γραμμής εκκίνησης  αφού είχε κάνει και στα δοκιμαστικά τον καλύτερο χρόνο.

Στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος  τα μονοθέσια ξεκίνησαν  υπο το φως των προβολέων για το γύρο της προθέρμανσης στην όμορφη πίστας αγώνα του Μπαχρέιν.

Καταστροφή όμως  για την Φεράρι . Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν κατάφερε να ξεκινήσει. Δεν πρόλαβε να κάνει ούτε το γύρο της προθέρμανσης. Έσπασε ο κινητήρας του χωρίς να πιέζεται.

Πέντε λεπτά αργότερα   ξεκίνησε ο αγώνας . Ο Χάμιλτον έκανε  κακή εκκίνηση. Έχασε  την πρώτη θέση και δευτερόλεπτα αργότερα , στην πρώτη δεξιά στροφή είχε δεύτερη κακή στιγμή . Ακούμπησε  η μπροστινή  του ρόδα σε άλλο μονοθέσιο και ξαφνικά βρέθηκε  στην  8 η θέση.

Στον πρώτο γύρο έχει κλατάρισμα και ο Κάρλος Σαινθ  ο οποίος αναγκάσθηκε  να μπει στα πίτς και να χάσει, όποια τύχη είχε για κάποια διάκριση.

Νωρίς μπήκε  ο Ρικιάρντο στα πίτς και έβαλε  μαλακή γόμα για να κρατήσει το ρυθμό που ήθελε. Απογοήτευση και για τον Μπάτον που αναγκάσθηκε  να εγκαταλείψει πολύ νωρίς.

Ο Ρόσμπεργκ βρέθηκε  στην 1 η θέση και προσπάθησε αμέσως   να δημιουργήσει απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο ο Ραικόνεν.

Τα προβλήματα για τον  Κάρλος Σαινθ  συνεχίζονται. Δεν μπορούσε να στρίψει σωστά γιατί όταν έκανε τον γύρο με κλαταρισμένο λάστιχο φαίνεται ότι προξένησε ζημιά στο σασί του. Μπήκε στα πίτς και πάλι και άλλαξε λάστιχα ενώ του  έγινε κάποια ρύθμιση .

Στον 21 ο γύρο ο Χάμιλτον έχει καταφέρει να φτάσει στην 3 η θέση. Από εκεί και πέρα χρειαζόταν  σωστή στρατηγική στα πίτς στοπ. Άλλοι έτρεχαν  με πολύ μαλακή γόμα, άλλοι με μαλακή και άλλοι με μέση γόμα. Μπροστά του ήταν ο Ρόσμπεργκ και ο Ραικόνεν.

Από εκεί και πέρα αλλαγές δεν είχαμε. Για πάρα πολύ ώρα όλο το ενδιαφέρον έπεσε στις αλλαγές ελαστικών.

Στον  57 ο γύρο, έπεσε η καρό σημαία του τερματισμού. Ο Ροσμπεργκ κέρδισε τον αγώνα. Η σειρά δεν άλλαξε . Δεύτερος τερμάτισε ο Ραικόνεν και τρίτος ο Χαμιλτον.

.

Περισσότερα για τον αγώνα σε άλλο άρθρο.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: