Ο μίνι ανασχηματισμός στο δρόμο προς τις εκλογές

Με το βλέμμα προς τις εκλογές – αυτοδιοικητικές, αλλά και εθνικές- ανακοινώθηκαν την Παρασκευή οι αλλαγές στην κυβέρνηση. Επρόκειτο για έναν μίνι ανασχηματισμό με την είσοδο στο υπουργικό σχήμα νέων προσώπων, αλλά και την αναβάθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου σε υπουργό Εξωτερικών.

Με δεδομένες τις υποχρεώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου για το Δήμο Αθηναίων και της Κατερίνας Νοτοπούλου ως υποψήφιας για το Δήμο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η ανάγκη για ένα περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας τα νέα πρόσωπα:

  • Στο υπουργείο Εξωτερικών νέος υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
  • Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.
  • Στο υπουργείο Εσωτερικών υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
  • Στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.
  • Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραϊτης
  • Τέλος στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Πηγές της ΝΔ, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό ανέφεραν πως «είναι μάλλον ο πρώτος κυβερνητικός ανασχηματισμός που θα περάσει ως μονόστηλο στις εφημερίδες».

«Η πολυδιαφημισμένη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήθηκε σε δύο βοηθούς κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ, προφανώς γιατί ακόμη και ο Νίκος Μπίστης κατάλαβε το τέλος που πλησιάζει. Ας ανακοινώσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας την ημερομηνία των εκλογών για να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία», τόνισαν ακόμη.

Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές που αναμένονται εντός του 2019, δύο είναι τα βασικά σενάρια: Μάιος, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοιητικές εκλογές ή Οκτώβριο, όπως έχουν επανειλημμένως δηλώσει κυβερνητικά στελέχη.

Πρόσφατα πάντως, η ιταλική εφημερίδα «Il Manifesto» κυκλοφόρησε με ένα δημοσίευμα με τον τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στον πειρασμό να πάει σε εκλογές τον Μάιο». Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, «Η Ελλάδα μπορεί, στα χνάρια της Ισπανίας, να πάει σε πρόωρες εκλογές. Η ημερομηνία μπορεί να είναι εκείνη της 26ης Μαΐου και η απόφαση ενδέχεται να έχει ήδη ληφθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του».

«Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκπλήξει τους πάντες και θα εξαντλήσει την τετραετία μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά υπερισχύει η άποψη ότι, τελικά, θα οργανωθεί μια μεγάλη «εκλογική ημέρα» στα τέλη Μαΐου».

Πολιτική

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: