Ο Μάρδας θα δώσει εξηγήσεις στους Δημάρχους

Ο Μάρδας θα δώσει εξηγήσεις στους Δημάρχους

Ο Μάρδας θα δώσει εξηγήσεις στους Δημάρχους

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΕΝΠΕ κ. Κώστα Αγοραστού, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με μοναδικό θέμα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα παρευρεθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας.

Σχεδόν 1.500 φορείς του Δημοσίου θα δουν τα αποθεματικά τους να μεταφέρονται στον ειδικό λογαριασμό διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρασε χθες η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα και ρευστότητα όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους και εντείνεται το καθεστώς ασφυξίας από τους δανειστές.

Μεταξύ αυτών των φορέων βρίσκονται δήμοι, περιφέρειες, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, μέχρι και… αθλητικές εγκαταστάσεις που θα δουν τα αποθεματικά τους να καθίστανται εν δυνάμει repos για την παροχή ρευστότητας στην κεντρική κυβέρνηση.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: