Ο καιρός θα κρίνει τις γόμες που θα χρησιμοποιήσουν στην Μόντσα

Ο Χάμιλτον  σήμερα στη Μόντσα, ξεκινάει πρώτος. Στις δοκιμές ήταν ταχύτερος όλων. ‘Άλλωστε ο Βρετανός στη βροχή είναι άπιαστος. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και κατέκτησε την pole position, φτάνοντας τις 69 στην καριέρα του! Από τη 2η θέση  θέση θα εκκινήσει ο Ντάνιελ Φερστάπεν με Red Bull ενώ πίσω του θα βρεθεί ο ομόσταβλός του, Ντάνιελ Ρικιάρντο!

GP ITALIA F1/2016 — MONZA (ITALIA) 02/09/2016
© FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Για τον εντός έδρας αγώνα στη Μόντσα η Pirelli επέλεξε τη μέση, τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα, ακριβώς το ίδιο με πέρυσι. Αυτή η επιλογή έγινε για να πετύχουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ απόδοσης σε μια πίστα που είναι γνωστή ως «ναός της ταχύτητας» και αντοχής ούτως ώστε να μεταφέρονται τα υψηλά ενεργειακά φορτία που προκαλούνται στις μεγάλες ταχύτητες. Ειδικά με τα μονοθέσια τελευταίας γενιάς οι ταχύτητες διέλευσης από στροφές όπως η Παραμπόλικα και Λέσμο θα είναι σημαντικά υψηλότερες. Υπάρχει βέβαια η βροχή να αλλάξει τα πάντα. Αν όμως δεν βρέξει όπως χθες στις δοκιμές, τότε η στρατηγική θα είναι λάστιχα για  υψηλές θερμοκρασίες.

Η Μόντσα χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες ευθείες: Θεωρητικά τα φετινά μονοθέσια με τη μεγαλύτερη αεροδυναμική πίεση δεν θα είναι πολύ ταχύτερα εδώ.  Κυριαρχούν τα διαμήκη φορτία που προκαλούνται από την επιτάχυνση και την επιβράδυνση και όχι τα εγκάρσια φορτία. Προχοχή θέλουν τα λάστιχα στα κερμπ. Οι άνθρωποι της Pirelli λε΄νε ότι τα λάστιχα δοκιμάζονται στα έντονα χτυπήματα. Η πιο γρήγορη στροφή λέγεται  «Μεγάλη Στροφή» . Οι  ταχύτητες εισόδου σε Παραμπόλικα και Λέσμο θα είναι μέχρι και 30kph μεγαλύτερες σε σχέση με πέρυσι. Οι ομάδες γενικά χρησιμοποιούν μικρές κλίσεις στις αεροτομές για να μεγιστοποιήσουν την τελική ταχύτητα. Αυτό περιπλέκει τις φάσεις της επιτάχυνσης και του φρεναρίσματος. Πέρυσι ο νικητής ακολούθησε στρατηγική μιας αλλαγής, είδαμε όμως και στρατηγικές δυο αλλά και τριών πιτ στοπ. Η Μόντσα είναι μια πίστα όπου παίζει ρόλο η ισχύς. Γι αυτό  η προσοχή επικεντρώνεται κυρίως στην απόδοση της υβριδικής μηχανής.

Ο καιρός θα κρίνει τις γόμες που θα χρησιμοποιήσουν στην Μόντσα

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: