Το νέο ψηφιακό κλειδί της BMW σε «κοινοχρησία» μεταξύ συσκευών iPhone και Android

Τα ψηφιακά κλειδιά BMW Digital Key και BMW Digital Key Plus μετά την  τελευταία αναβάθμιση μπορούν κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των οδηγών. Μετά την ψηφιοποίηση που προχώρησε το BMW Group, σε συνεργασία με την Apple και την Google, παρέχεται για την πρόσβαση στα οχήματα η δυνατότητα κοινής χρήσης ενός ψηφιακού κλειδιού BMW σε πλατφόρμες μεταξύ συσκευών iPhone και Android .

Όπως θα γνωρίζετε στο παρελθόν τα κλειδιά μπορούσαν να διαμοιράζονται μόνο μέσω του Apple iMessage. Τώρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται μία συγκεκριμένη εφαρμογή ή μια προκαθορισμένη μέθοδος μεταβίβασης. Τα κλειδιά μπορούν εύκολα να μεταβιβάζονται σε φίλους ή συγγενείς από το wallet χρησιμοποιώντας την εγγενή λειτουργία “share” που είναι γνωστή από πολλές εφαρμογές.

Η κοινή χρήση ενός ψηφιακού κλειδιού BMW σε πλατφόρμες μεταξύ συσκευών iPhone και Android είναι πλέον εφικτή. Αυτό σημαίνει ότι η κοινοχρησία ενός ψηφιακού κλειδιού BMW έχει πλέον την απλή μορφή αποστολής ενός συνδέσμου. Το κλειδί μπορεί να αποστέλλεται μέσω e-mail, SMS ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων, π.χ. WhatsApp.

Ο παραλήπτης δεν απαιτείται να διαθέτει κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή, ούτε το γνωστό BMW ID. Για την προσθήκη του Ψηφιακού Κλειδιού στο wallet του, απλά κάνει κλικ στον σύνδεσμο. Εάν ο κάτοχος και ο παραλήπτης στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον, το κλειδί μπορεί επίσης να διαμοιραστεί μέσω Apple AirDrop ή Android Nearby Share. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για λόγους ασφαλείας, ενδέχεται να χρειαστεί η εισαγωγή ενός κωδικού ενεργοποίησης στο όχημα, τον οποίο ο αποστολέας θα μπορεί να αποκαλύπτει ιδανικά στον παραλήπτη μέσω διαφορετικού καναλιού. Μόλις ληφθεί ένα ψηφιακό κλειδί σε ένα iPhone, ο παραλήπτης μπορεί να το προσθέσει σε ένα Apple Watch το ίδιο εύκολα.

Αυτή η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για όλα τα νέα οχήματα με BMW Digital Key ή BMW Digital Key Plus. Ο διαπλατφορμικός διαμοιρασμός θα είναι αρχικά διαθέσιμος για συμβατές συσκευές iPhone και smartphone της Google, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν μοντέλα της Samsung.

 

 

 

 

 

Το νέο ψηφιακό κλειδί της BMW σε «κοινοχρησία» μεταξύ συσκευών iPhone και Android gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: