«Διατηρήστε ισχυρή μέσα σας την πίστη» – Η παρακαταθήκη του Πάπα Βενέδικτου

Ως «πνευματική παρακαταθήκη του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου», ο οποίος απεβίωσε σήμερα, 31 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 95 χρόνων, παρουσιάζει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Αnsa, το περιεχόμενο βιβλίου το οποίο πρόκειται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες στην Ιταλία.

«Διατηρήστε ισχυρή μέσα σας την πίστη, μην αφήσετε να σας μπερδέψουν. Ο Ιησούς Χριστός είναι πραγματικά η ζωή και η αλήθεια και η Εκκλησία, με την όποια της ανεπάρκεια, είναι πραγματικά το σώμα του», είναι ένα από τα κύρια μηνύματα του αποθανόντος επίτιμου ποντίφικα.

Το βιβλίο επιμελήθηκαν ο προσωπικός του γραμματέας, Γκέοργκ Γκάνσβαϊν και ο δημοσιογράφος Σαβέριο Γκαέτα, για τις ιταλικές εκδόσεις Piemme.

Από τις 2 Ιανουαρίου, η σορός του Βενέδικτου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ανακοίνωσε ο του Βατικανού.

Η τελετή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα ξεκινήσει στις 09:30 τοπική ώρα, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου και με την παρουσία πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ σόκαρε την Καθολική Εκκλησία όταν ανακοίνωσε την παραίτησή του το 2013, κάτι που είχε να συμβεί για πάνω από 600 . Έκτοτε ζούσε σε πρώην μοναστήρι στο Βατικανό, όπου και διέμενε.

Ο Βενέδικτος, ο πρώτος Γερμανός πάπας εδώ και 1.000 χρόνια, εξελέγη στις 19 Απριλίου του 2005 για να διαδεχθεί τον πολύ δημοφιλή πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, που έμεινε στην κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για 27 χρόνια.

.

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: