Ο. Γεροβασίλη: Μετά τη Σύνοδο Κορυφής η απόφαση για το θέμα Μουζάλα

Μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Σύνοδο Κορυφής της 17ης και 18ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες θα ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το θέμα του Γ. Μουζάλα, σύμφωνα με όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
«Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε δημόσια το λεκτικό σφάλμα του, παράλληλα ο πρωθυπουργός κατανοεί την ευαισθησία του κ. Καμμένου και του ελληνικού λαού για το ονοματολογικό ζήτημα με την ΠΓΔΜ», είπε η κ. Γεροβασίλη και τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην εθνική θέση.
Επισήμανε όμως ότι «αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και απόλυτη προτεραιότητα είναι η επιτυχής έκβαση της Συνόδου αύριο». Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι «η απόφαση θα παρθεί μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Σύνοδο».
Τόνισε πάντως απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή, διαβεβαιώνοντας ότι το πρόβλημα αυτό θα λυθεί χωρίς να υπάρξει κυβερνητική κρίση, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τον κ. Μουζάλα σήμερα καθώς λείπει από νωρίς το πρωί στο εξωτερικό και βρίσκεται σε συσκέψεις.
Πρόσθεσε ότι «για τους ΑΝΕΛ κάποια ζητήματα είναι σε προτεραιότητα και εμείς αυτό το κατανοούμε. Είναι ζήτημα ιεράρχησης του άλλου πολιτικού χώρου που από εμάς είναι σεβαστό». «Καλό θα ήταν να αποφύγουμε να δημιουργήσουμε σενάρια εκ του μη όντως. Η απόφαση που θα ληφθεί θα λάβει υπόψη της όλες τις παραμέτρους» συμπλήρωσε.
Αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ειδομένη υπογράμμισε ότι δεν προβλέπεται δημιουργία χώρων φιλοξενίας στα σύνορα και η απόφαση της κυβέρνησης είναι η σταδιακή εθελούσια απομάκρυνση των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί. «Όποιος έχει διαφορετική άποψη να την καταθέσει δημόσια, η κυβέρνηση δεν δέχεται μαθήματα ευαισθησίας» σημείωσε. Όπως έκανε γνωστό, αυτή τη στιγμή σε 30 χώρους φιλοξενούνται περίπου 30.000 πρόσφυγες.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: