O Εορτασμός της 195ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Καλαμάτας! (φώτο-video)


Xαρά που έχουν τα Βουνά γιατί γιορτάζει η Πατρίδα! (video)

Με λαμπρότητα και με την Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου εορτάστηκε η 195η επέτειος απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση πανηγυρικής Δοξολογίας στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Ιλίου κ. Αθηναγόρα και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή και διδάκτωρ ιστορίας κ. Μάριο Αθανασόπουλο και ακολούθησε η αναπαράσταση απελευθέρωσης της πόλης και παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

       «Δρεπανοφόρες  Μανιάτισες» : o Φόβος και ο Τρόμος των Αγαρηνών 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , με το πέρας των εκδηλώσεων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ας υπερασπισθούμε, όλοι μαζί και χωρίς καμία ρωγμή ατομισμού, τον Άνθρωπο ως θεμέλιο του κοινού μας Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Και τότε, ας είμαστε βέβαιοι, ο Πολιτισμός θα νικήσει την βαρβαρότητα.

 Xαρά που έχουν τα Βουνά γιατί γιορτάζει η Πατρίδα



Πηγή:veteranos.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: