Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ!

Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ!

Ο Εμίρης του Κατάρ Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani, γνωστός και ως ο εμίρης με τις παντόφλες, μετά την αγορά 6  νησιών στο , επεκτείνει τις αγορές του και στο Αιγαίο. Στο πλαίσιο των επενδύσεων ύψους 40 εκατομμυρίων…


που ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει η μικτή επιτροπή Συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ μέσω του Ελληνο-Καταριανού Fund υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νότη Μηταράκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Qatar Holding Ahmad Al-Sayed, έχει υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά μεγάλου τμήματος γης στο νησί Κίμωλος, στις Δυτικές Κυκλάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπροσωπεία συμβούλων της Qatar Holding που πριν μερικές μέρες βρίσκονταν στο Ανάπτυξης, έλαβε όλες τις εγγυήσεις για να προχωρήσει στην εκπόνηση του μεγαλόπνοου σχεδίου της και βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κίμωλο για συζητήσεις και ολοκλήρωση των επιχειρηματικών σχεδίων που περιλαμβάνουν την αγορά άνω των 5.000 στρεμμάτων της Κιμώλου για δημιουργία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, πολυτελούς κατοικιών, μαρίνας και παλάτι για τον ίδιο ή για κάποιο από τα 24 παιδιά του.

Στα επιχειρηματικά του σχέδια συμπεριλαμβάνεται η υπόσχεση για τη δημιουργία νέου λιμένα για την εξυπηρέτηση των τουριστών και των μονίμων κατοίκων του νησιού στα δυτικά του νησιού, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση και στις δικές του επιχειρήσεις, αλλά και τη λύση του μεγάλου προβλήματος υδροδότησης του νησιού κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάτοικοι της Κιμώλου και τοπικοί φορείς σημείωναν στις συνομιλίες τους με τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, ότι υπήρχε καλό κλίμα στις συνομιλίες με το Κατάρ και η ολοκλήρωση της συμφωνίας για τις επενδύσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο, εφόσον προχωρήσουν αισίως οι απαλλοτριώσεις και οι αγορές γης που ανήκουν σε διάφορους μικροϊδιοκτήτες και ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Η Κίμωλος είναι ένα μικρό νησί πολύ κοντά στη Μήλο και τη Σίφνο. Η έκταση του νησιού είναι 36 τετρ. χιλιόμετρα και το μήκος της ακτογραμμής 38 χιλιόμετρα με όμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά, πολλούς κόλπους, νησίδες, αμμουδερές και βραχώδεις ακτές και πλήθος θαλασσινών σπηλιών.

Έχει περίπου 600 μόνιμους κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους μένουν στο Χωριό και σε μικρούς οικισμούς που απλώνονται στην νότια πλευρά του νησιού προς ανατολή και δύση.

Εξυπηρετείται από ένα λιμάνι στα νότια του νησιού και έχει τουριστική ανάπτυξη ήπιας μορφής, εντυπωσιάζει για τις φυσικές τις ομορφιές και την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και είναι ένας ασφαλής, φιλόξενος και ήρεμος προορισμός διακοπών. Έχει επίσης πάνω από 80 εκκλησίες και τελευταία αποτελεί προορισμό για θρησκευτικό τουρισμό από ορθόδοξες κυρίως χώρες της Ευρώπης.

Στην αρχαιότητα λεγόταν Εχινούσα (νήσος των αχινών) και Εχιδνούσα (νήσος των εχιδνών) και αργότερα Αρζαντιέρα όπως την ονόμαζαν οι ναυτικοί του Μεσαίωνα για τα ασημόλευκα βράχια της που «γυάλιζαν» όσο πλησίαζαν.
Αυτά λέγεται ότι εντυπωσίασαν και την δεύτερη σύζυγό  του,  Σέϊκα Μοζάχ, με την οποία έχει 7 παιδιά, η οποία και τον προέτρεψε να επενδύσει στο νησί της Κιμώλου.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: