Novartis: Έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή

Παραγγελία να ερευνηθούν οι καταγγελίες του πρώην εποπτεύοντος της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, λίγο πριν την αποχώρησή της από την υπηρεσία στις 30 Ιουνίου, παρήγγειλε την επανεξέταση των καταγγελιών του Ιω. Αγγελή, όταν παραιτήθηκε από τη θέση του εποπτεύοντος εισαγγελέα επί των ζητημάτων Διαφθοράς. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ενέργειες της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφορικά με την υπόθεση Novartis, τις οποίες κατέκρινε έντονα.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις αναφορές Αγγελή, η κ. Δημητρίου είχε διατάξει αρχικά έρευνα μόνο για τα όσα είχε καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις διαρροές προς τον Τύπο αναφορικά με το περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη, κατά το οποίο ο Ιωάννης Αγγελής και οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, είχαν συνάντηση με κλιμάκιο του FBI.

Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η υπόθεση της Novartis όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα δόθηκε στικάκι με στοιχεία για την Novartis τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει ο κ. Αγγελής. Η έρευνα αυτή, που είχε ανατεθεί στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γρηγόρη Πεπόνη τέθηκε στο αρχείο.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: