Νικολά Σαρκοζί: Σπάει τη σιωπή του μετά την καταδίκη του για υπόθεση Bygmalion – «Ο κόσμος δεν ξεγελιέται»

Εκατοντάδες υποστηρικτές του βρέθηκαν σε βιβλιοπωλείο του Παρισιού όπου παρουσίασε το νέο του βιβλίο προκειμένου να του σφίξουν το χέρι

Ο Νικολά Σαρκοζί αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του λίγα 24ωρα  μετά την καταδίκη του για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους ποινή που μπορεί να εκτίσει με κατ’ οίκον περιορισμό, φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης έδωσε το παρών το μεσημέρι του Σαββάτου σε βιβλιοπωλείο του Παρισιού όπου και υπέγραψε αντίγραφα του βιβλίου του «Promenades», το οποίο επικεντρώνεται στις λογοτεχνικές και πολιτιστικές επιρροές του.

Σύμφωνα με το Reuters στο βιβλιοπωλείο βρέθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι οι οποίοι ήθελαν να χαιρετίσουν τον Νικολά Σαρκοζί.  Είναι «πολύ συγκινητικό και καθησυχαστικό. Ο κόσμος δεν ξεγελιέται», δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Να σημειωθεί πως ο Σαρκοζί, ο οποίος εξακολουθεί να έχει επιρροή στους συντηρητικούς κύκλους, αρνείται το αδίκημα και έχει δεσμευτεί να ασκήσει έφεση. Από την πλευρά τους οι υποστηρικτές του επέκριναν την ετυμηγορία του δικαστηρίου και υποστήριξαν ότι πίσω από την δικαστική απόφαση κρύβονται πολιτικά κίνητρα. 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: