Νίκη θέλει η Mercedes στο Ουγγρικό Grand Prix

Ο L.Hamilton ξεκινάει πρώτος σήμερα στο Grand Prix της Ουγγαρίας. Και είναι αποφασισμένος να ανέβει στο πρώτο σκαλί. Ο Βρετανός δεν είναι τόσο χαρούμενος γιατί κέρδισε στα χθεσινά δοκιμαστικά την Pole Position όσο γιατί πίσω του στη δεύτερη θέση έχει τον ομόσταυλό του V.Bottas και όχι το μαχητικό M.Verstappen.

Στα χθεσινά χρονομετρημένα δοκιμαστικά ο Hamilton ακολούθησε μια πολύ έξυπνη στρατηγική και δεν διαψεύστηκε.

Ξεκινώντας ο Hamilton στο Hungaroring από τη πρώτη θέση και έχοντας πίσω του τον Bottas θεωρείται απίθανο να καταφέρει ο Ολλανδός να τον περάσει πριν τα μονοθέσια φτάσουν στην πρώτη στροφή.

Ακόμη και αν ξεκινήσει με μαλακή γόμα δεν έχει ελπίδες να κάνει προσπέραση εκτός αν και τα δύο μονοθέσια της Mercedes δεν «ανεβάσουν» ρυθμό μόλις σβήσουν τα πέντε κόκκινα φώτα. Ο Hamilton και ο Bottas θα ξεκινήσουν με μέση γόμα. Και αυτό γιατί η μέση γόμα στην πίστα της Ουγγαρίας έχει καλύτερη πρόσφυση.

Είναι και κάτι ακόμη. Οι μηχανικοί της Mercedes έκαναν κάποιες αναβαθμίσεις στα μονοθέσια και φαίνεται ότι κατάφεραν να έχουν καλύτερη απόδοση από αυτή που είχαν στο Silverstone.

Σίγουρα η έκβαση του αγώνα είναι άγνωστη. Ωστόσο ο Hamilton δεν είναι κανένα παιδάκι. Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής αρκετές φορές και χθες κέρδισε την 101η pole position.Ξέρει τι θέλει και ξέρει ποια στρατηγική θα ακολουθήσει.

Το 1-2-3 είναι Hamilton,Bottas,Verstappen. Ο Perez έμεινε στην τέταρτη θέση αλλά με πολύ μεγάλη διαφορά από τους πρωτοπόρους, με τον Gasly να φέρνει την AlphaTauri στην πέμπτη θέση. Ο Lando Norris ξεκινάει από την 6η θέση.

Ο Carlos Sainz είχε έξοδο στο Q2. Βγήκε κόκκινη σημαία για λόγους ασφαλείας, Σήμερα θα ξεκινήσει από την 15η θέση. Κακή εμφάνιση έκανε ο Daniel Ricciardo,που έμεινε εκτός δεκάδας. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Charles Leclerc με Ferrari, οι δύο οδηγοί της Alpine, Esteban Ocon και Fernando Alonso και ο Sebastian Vettel με Aston Martin.

Η σειρά εκκίνησης

Ο αγώνας σήμερα ξεκινάει στις 4 ώρα Ελλάδος.

Νίκη θέλει η Mercedes στο Ουγγρικό Grand Prix gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: