Νεκρό βρέφος στη Νέα Σμύρνη: Πέθανε επειδή το άφησαν 12 ώρες στο κρύο

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση για το βρέφος που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και νεκρό στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το αγοράκι γεννήθηκε ζωντανό και πάνω από 3,5 κιλά, ήταν ολοκληρωμένη κύηση 9 μηνών και πέθανε ελάχιστες ώρες μετά την γέννησή του, δηλαδή από 12 έως 20 ώρες πριν βρεθεί στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, επί της Οδού Πριγκιποννήσων 5, στη Νέα Σμύρνη, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Μάλιστα, το άτυχο βρέφος, όπως έδειξαν και οι ακτινογραφίες, δεν έφερε το παραμικρό κάταγμα ή κάκωση στο σώμα, ενώ η ακριβής αιτία θανάτου του παραμένει απροσδιόριστη. Το τοπίο για τα αίτια θανάτου του αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το μωράκι πέθανε επειδή εγκαταλείφθηκε στο κρύο. Το βρέφος εγκαταλείφθηκε βράδυ λίγο αφότου ήλθε στη ζωή και έμεινε στο κρύο για τουλάχιστον 12 ώρες, γεγονός που δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να ξεψυχίσει.

Η σορός του νεογέννητου εντοπίστηκε αρχικά από μία ένοικο της πολυκατοικίας μέσα σε μία νάιλον ροζ σακούλα, τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο του και πάνω σε ένα δίχτυ που χρησιμοποιείται ως στέγαστρο στον ακάλυπτο. Στο σημείο βρέθηκαν οι αστυνομικές αρχές αλλά και εισαγγελέας, παρουσία του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερεύνησαν όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας και πήραν καταθέσεις από όλους τους ενοίκους, χωρίς να προκύψει κάτι ενοχοποιητικό για κάποιον από αυτούς και έτσι εξετάζεται η πιθανότητα το παιδί να απορρίφθηκε από τον ή τους δράστες εκεί, αλλά να γεννήθηκε αλλού, πιθανόν όμως στην ευρύτερη γειτονιά.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: