Νεαρή κάηκε ζωντανή επειδή αρνήθηκε πρόταση γάμου!

Nεαρή Πακιστανή κάηκε ζωντανή, μετά από βασανιστήρια, επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του πρώην αφεντικού της στο βόρειο Αφγανιστάν, σύμφωνα με αναφορές από την οικογένειά της.

Η Μαρία Σαντακάτ, 19 ετών, δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα από ομάδα στο χωριό Άνω Ντεβάλ, κοντά στο Μούρι, τόπο παραθερισμού κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

«Βασανίστηκε και μετά κάηκε ζωντανή. Την μεταφέραμε στο νοσοκομείο στο Ισλαμαμπάντ, αλλά σήμερα υπέκυψε στα τραύματά της» δήλωσε την Τετάρτη ο Αμπντούλ Μπασίτ, θείος του θύματος, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μπροστά από τη μονάδα εγκαυμάτων του Πακιστανικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών (PIMS).

Πενθούντες συγγενείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα καθώς η αστυνομία μετέφερε τη σορό της σε ένα άλλο ίδρυμα για να υποβληθεί σε νεκροψία.

Σύμφωνα με τον Μπασίτ, η ανιψιά του δέχθηκε επίθεση από τον διευθυντή ενός ιδιωτικού σχολείου, στο οποίο είχε διδάξει, και από συνεργούς του, επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του.

«Ήταν διαζευγμένος και δύο φορές μεγαλύτερος από εκείνη, αρνήθηκε την πρόταση και παραιτήθηκε από τη δουλειά της» δήλωσε ο Μπασίτ. «Στο τέλος της επιτέθηκαν» είπε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κοπέλα είπε πριν πεθάνει ότι αυτοί που της επιτέθηκαν ήταν ο διευθυντής του σχολείου και άλλα τέσσερα πρόσωπα.

«Συλλάβαμε τουλάχιστον έναν από τους υπόπτους και οι άλλοι καταζητούνται» ανέφερε ο αστυνομικός που τέθηκε επικεφαλής της έρευνας, ο Μαζάρ Ικμπάλ.

Σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου, το νεαρό κορίτσι υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματα που έφερε σε μεγάλο μέρος του σώματός της.

Είναι η δεύτερη φορά σε λίγο περισσότερο από έναν μήνα που μια Πακιστανή καίγεται εξαιτίας διένεξης σχετικής με γάμο. Νεαρό κορίτσι που κατηγορούνταν είχε βοηθήσει φίλη της να διαφύγει με έναν άνδρα, στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια κάηκε κατ” εντολήν του συμβουλίου ενός χωριού στις 29 Απριλίου στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: