Νέα Δημοκρατία: Συνένοχος ο Τσίπρας αν δεν απομακρύνει τον Πάνο Καμμένο

Η Νέα Δημοκρατία, επανερχόμενη στο θέμα της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ζητά την απομάκρυνση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, με αιχμή τις σχέσεις του «με ύποπτο μεσάζοντα».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Πειραιώς επισημαίνει ότι «ήδη από την Κυριακή, που προέκυψαν τα σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε τη σοβαρότητα μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με έναν ύποπτο μεσάζοντα. Χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα στρατιωτικός Εισαγγελέας, καθώς ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Καμμένο ότι υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 66 εκατ. ευρώ με τον εν λόγω μεσάζοντα χωρίς καμία διαφάνεια και παρακάμπτοντας προκλητικά το νόμο».

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, «οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας» και συμπληρώνει ότι ο υπουργός Άμυνας «αντί να δώσει εξηγήσεις, διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω αξιωματικού, επειδή ο τελευταίος αποκάλυψε την αλήθεια».

«Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες. Αν δεν απομακρύνει σήμερα κιόλας τον κ. Καμμένο από την Κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή» τονίζει η Ν.Δ. προσθέτοντας ότι ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος «μεταβαίνει ήδη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου σκανδάλου».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: