Υποδειγματικός οικογενειάρχης όσο ζούσε, κατά συρροή βιαστής μετά θάνατο – Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του

Τον αποκάλεσαν με πολλά παρατσούκλια στη διάρκεια της μακρόχρονης δράσης του: Στη δεκαετία του 1980, ήταν γνωστός ως ο «βιαστής του Centennial Park». Στη δεκαετία του 1990, ο «βιαστής του Μπόντι». Ο «βιαστής της αθλητικής φόρμας» ήταν το παρατσούκλι του μετά από περισσότερους βιασμούς το 2000. Στη συνέχεια, 16 χρόνια αργότερα έγινε γνωστός ως το «Τέρας του Μπόντι».

Βέβαια, μόνον ο ίδιος ο Κιθ Σιμς ήξερε ότι αυτά τα παρατσούκλια αφορούσαν εκείνον. Για τους φίλους και τους συγγενείς του, ήταν ο «Magoo» – ένας αφοσιωμένος σύζυγος, πατέρας και παππούς. Ήταν ντόπιος, με έναν «ευτυχισμένο» γάμο, που έληξε μόνο όταν πέθανε ειρηνικά τον Φεβρουάριο σε ηλικία 66 ετών, από νεφρική ανεπάρκεια, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

Στην κηδεία του, που πραγματοποιήθηκε στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Malabar της Αυστραλίας στις 4 Μαρτίου, ο Σιμς περιγράφηκε ως ένας «καλόκαρδος ήρωας» και μια πατρική φιγούρα που του άρεσε να παίζει ποδόσφαιρο, να κάνει πάρτι και να υποστηρίζει την αγαπημένη του ομάδα.

Μέσα σε λίγους μήνες όμως, αυτή η εικόνα διαλύθηκε με πάταγο, αφού η αστυνομία αποκάλυψε ότι το DNA του ταιριάζει άμεσα με δείγματα που ελήφθησαν από 12 θύματα βιασμού και θεωρείται υπεύθυνος για έως και 31 συνολικά βιασμούς στα ανατολικά προάστια του Σίδνεϊ μεταξύ 1985 και 2001.


DNA 40 ετών αποκάλυψε τον κατά συρροή σκληρό βιαστή

Τα αποτρόπαια εγκλήματά του έγιναν όλα στα ανατολικά προάστια του Σίδνεϊ γύρω από την παραλία Μπόντι, με παρόμοιο μοτίβο. Οπλισμένος με μαχαίρι και φορώντας μπαλακλάβα, ο Σιμς επιθετόταν σε γυναίκες και νεαρά κορίτσια εισβάλλοντας στα σπίτια τους μέσα στη νύχτα ή νωρίς το πρωί. Έβαζε το χέρι του στο στόμα τους, τις απειλούσε να τις σκοτώσει με το μαχαίρι του και στη συνέχεια τις βίαζε. Σε άλλες περιπτώσεις, στόχευε γυναίκες σε απομονωμένες περιοχές που περπατούσαν ή έτρεχαν μόνες.

Η επιθεωρήτρια της Αστυνομίας Σέλεϊ Τζονς, που δούλεψε πολύ σκληρά για την εξιχνίαση της υπόθεσης του κατά συρροή βιαστή, είπε ότι ο θρασύς και σκληρός χαρακτήρας των επιθέσεων του Σιμς σοκάρει ακόμη και τους πιο σκληρούς ντετέκτιβ. «Δεν έχω ξαναδεί έρευνα με τέτοιο αριθμό και είδος εγκλημάτων, που διαπράχθηκαν όπως σε αυτήν την έρευνα», είπε στην Sydney Morning Herald. Και συνέχισε: «Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μιας γυναίκας: να ξυπνάει στη μέση της νύχτας και κάποιος να στέκεται από πάνω της με ένα μαχαίρι φορώντας μπαλακλάβα».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: