Μυτιλήνη: Βγήκε από το πλοίο με χασίς, λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Ο 25χρονος ήθελε να περάσει τσάμπα διακοπές και να βγάλει και κέρδος

Να κάνει διακοπές στη Μυτιλήνη με τα παράνομα έσοδα που θα αποκόμιζε από τις πωλήσεις ναρκωτικών και λαθραίων καπνικών προϊόντων σχεδίαζε ένας νεαρός αλλοδαπός, αλλά λογάριαζε χωρίς τους άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού που τον τσάκωσαν μόλις κατέβηκε από το πλοίο της γραμμής.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στις αποσκευές του 25χρονου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε ένδεκα συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 41 γραμμαρίων, δύο λευκά χάπια άγνωστης σύστασης που εστάλησαν για ανάλυση, 49 πακέτα τσιγάρα και 19 συσκευασίες καπνού χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Ο έλεγχος που έγινε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε έναν 33χρονο Πακιστανό στο Ηράκλειο, έδειξε ότι μετέφερε 78 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης τα οποία κατασχέθηκαν και θα εστάλησαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Άλλος ένας 43χρονος Πακιστανός συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από έλεγχο που του έκαναν κατά τον οποίο βρέθηκαν στην κατοχή του 27 πακέτα λαθραίων τσιγάρων τα οποία κατασχέθηκαν. Και αυτός ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με την κατηγορία της παράβασης του Τελωνιακού Κώδικα.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: