Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία συνεχίζει να δίνει Leopard 2 – Ποιες χώρες της Δύσης έχουν βοηθήσει περισσότερο

Με τον χρόνο να περνά, τις ρωσικές εχθροπραξέις να εντείνονται και τη συμπλήρωση του ενός έτους από την εισβολή στην Ουκρανία να είναι γεγονός, η Δύση έχει υιοθετήσει κοινή γραμμή ως προς την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο.

Η Γερμανία θα παραδώσει στην Ουκρανία επιπλέον τέσσερα άρματα μάχης τύπου Leopard 2 Α6, ανακοίνωσε πριν από λίγο το ομοσπονδιακό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους έλαβε την απόφαση κατόπιν συνεννόησης με τους στρατιωτικούς, καθώς τα άρματα θα δοθούν από τα αποθέματα της Bundeswehr. «Με αυτή την απόφαση, μαζί με τους Πορτογάλους και τους Σουηδούς εταίρους μας, είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε ένα μικτό ουκρανικό τάγμα», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Συνολικά, η Γερμανία έχει δεσμευθεί να προσφέρει στην Ουκρανία 18 άρματα μάχης Leopard 2A6.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ θα στείλουν 31 από τα Μ1 Abrams άρματα μάχης τους, η Βρετανία 14 άρματα μάχης Challenger 2, η Ισπανία έξι Leopard 2, ενώ η Πολωνία θα παραγγείλει άλλα 10 Leopard 2 μετά την ανακοίνωση αποστολής των τεσσάρων.

Η Γερμανία έχει ανάψει, δε, το πράσινο φως για αποστολή 14 Leopard 2.

Σημειώνεται ότι τα Leopard 2 χρησιμοποιήθηκαν από σειρά ευρωπαϊκών χωρών και θεωρείται πιο εύκολο να συντηρηθούν από άλλα οπλικά συστήματα της Δύσης.

Πριν από τη ρωσική εισβολή, η Ουκρανία χρησιμοποιούσε άρματα μάχης T-72, ενώ από τον Φεβρουάριο έχει παραλάβει πάνω από 200 από αυτά τα σοβιετικού τύπου άρματα μάχης από Πολωνία, Τσεχία και άλλες χώρες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: