Μητσοτάκης: Οι αντίπαλοί μας θα καταλάβουν αργά γιατί αφήσαμε στη Βουλή την υπόθεση Novartis

«Από την πρώτη στιγμή η νέα κυβέρνηση θέλησε να δηλώσει σεβασμό στη Βουλή», ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οι υπουργοί προσέρχονται σταθερά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο όλων των βουλευτών και αυτό δεν είναι μία τακτική που υιοθετήθηκε για να φύγει, αλλά αποτελεί απαίτησή μου. Με μία απόφαση υψηλού συμβολισμού μεταφέραμε τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου απ” τον χώρο της νομοθετικής εξουσίας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Και ήδη ενεργοποίησα την «Ώρα του Πρωθυπουργού», απαντώντας, την περασμένη Παρασκευή, σε μία επίκαιρη ερώτηση του κ. Βαρουφάκη. Θα ήμουν πολύ ανοικτός η Ώρα του Πρωθυπουργού να γίνει και ολίγον πιο διαδραστική, με συντομότερες απαντήσεις, ενδεχομένως και με κλήρωση ερωτήσεων. Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα, όμως, έχει χρέος να «βουλεύεται» και να «διαβουλεύεται». Να σκέπτεται και να συνθέτει απόψεις».

«Τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησής μας έγιναν πολλά. Λειτουργούμε με σφιχτά χρονοδιαγράμματα, υλοποιούμε νωρίτερα από ότι είχαμε υποσχεθεί όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Στους αντιπάλους μας θα τους πάρει καιρό να καταλάβουν γιατί η κυβέρνηση άφησε στη Βουλή την πρωτοβουλία για την υπόθεση Novartis. Οι υπουργοί ήταν στη Βουλή αλλά με την βουλευτική, όχι την υπουργική τους ιδιότητα, γι’αυτό κάθονταν στα βουλευτικά και όχι τα υπουργικά έδρανα.

Διότι, δυστυχώς, εκείνοι που, ως κυβέρνηση χθες, προανήγγειλαν δήθεν πολιτικά σκάνδαλα, προαποφάσιζαν διώξεις, επιστράτευαν ψευδομάρτυρες, δεν αντιλαμβάνονται ότι κάτι άλλαξε στην Ελλάδα.

Και αυτοί που με θράσος έστηναν 10 κάλπες στη Βουλή για να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, δεν αντιλαμβάνονται ότι τώρα υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν παρεμβαίνει ούτε στα καθήκοντα του Κοινοβουλίου, ούτε της Δικαιοσύνης. Ελπίζω μόνο να το καταλάβουν τουλάχιστον μέσα σε αυτήν την τετραετία».

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε και στην οικονομία: «Η χώρα βρίσκεται ήδη στις αγορές.  Είμαστε έτοιμοι να αποπληρώσουμε το πανάκριβο δάνειό μας στο ΔΝΤ. Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το έργο στο Ελληνικό. Μόλις πριν από λίγα λεπτά πληροφορήθηκα ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελληνική Δημοκρατία εξέδωσε έντοκα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο».

«Παρά τις δυσκολίες η αστυνομία είναι πια παρούσα στις γειτονιές. Ξεκίνησαν επιτέλους επιχειρήσεις κτιρίων που είχαν καταληφθεί για χρόνια. Η πλατεία Εξαρχείων ξαναπαίρνει την όμορφη όψη της», ήταν επίσης η αναφορά του πρωθυπουργού για το θέμα των Εξαρχείων.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: