Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα Τσίπρα

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Ant1 παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία τόνισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που απαιτούνται για το κλείσιμο της αξιολόγησης. «Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα Τσίπρα, δικός του είναι ο λογαριασμός, να τον επωμισθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση φέρνει το τέταρτο μνημόνιο από το παράθυρο.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνειδητά και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης καθυστερούσε για να καταλήξει ότι πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και για την αξιολόγηση και για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε δεδομένες τις μειώσεις στο αφορολόγητο και τις συντάξεις, προσθέτοντας πως παραμένει σταθερό το αίτημα της ΝΔ για εκλογές. Μάλιστα,  ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα. Ωστόσο, όπως είπε, και οι δανειστές έχουν κάποιες υπερβολικές απαιτήσεις και έχουν ευθύνη γι’ αυτό, αλλά πρόσθεσε ότι οι απαιτήσεις υποδαυλίζονται από την αναξιοπιστία της κυβέρνησης.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει εξεταστική επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, τη εξαιρέσει εκείνων που έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά πιστοποιητικά και των επιόρκων. Μάλιστα, όπως είπε, δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην υπόθεση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

«Το Δημόσιο παραμένει ο μεγάλος ασθενής σήμερα που κρατάει πίσω τη χώρα», είπε και έκανε λόγο για λίπος στο κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ.  Παράλληλα εξήγγειλε ότι θα μειώσει τον αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά όχι με απολύσεις, όπως είπε, αλλά με περιορισμό των προσλήψεων σε ποσοστό ένα προς πέντε που θα αποχωρούν με συνταξιοδότηση. «Δεν θα δεχθούμε όμως παράνομη μονιμοποίηση συμβασιούχων, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση δημιουργώντας ένα κομματικό στρατό. Το Σύνταγμα είναι σαφές και θα το σεβαστούμε», σημείωσε.

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα απευθύνει κάλεσμα και πέρα από τις κομματικές γραμμές, ενώ δεσμεύτηκε και για δραστική ανανέωση των ψηφοδελτίων του κόμματος. «Θα δούμε στην κυβέρνηση πρόσωπα από την κοινωνία», είπε με έμφαση, ενώ σημείωσε ότι «η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας προσβλέπει στη ΝΔ». «Δεν με ενδιαφέρει πως θα μπω στο Μαξίμου, με ενδιαφέρει πώς θα βγω. Δεν θέλω να είμαι άλλος ένας πρωθυπουργός των μνημονίων», τόνισε.

Τέλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα. Μιλώντας για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, είπε ότι η ΝΔ έχει την ευθύνη για τα χρόνια που κυβέρνησε, ενώ υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «δεν πήρε χαμπάρι τί έγινε».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: