Υδρογονάνθρακες: Με το «Sanco Swift» οι σεισμικές έρευνες – Πού είναι, τα χαρακτηριστικά του

Η υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε τη Navtex για τις σεισμικές έρευνες από το πλοίο Sanco Swift τόσο στο Ιόνιο όσο και δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Η Navtex μάλιστα, έχει ισχύ από χθες, Τρίτη, μέχρι νεωτέρας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα (7/11), στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον ANT1 ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες από την ExxonMobil για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε δύο οικόπεδα που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΥΕΠ «πρόκειται για την πιο υποσχόμενη περιοχή για την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου αλλά και ταυτόχρονα για την λιγότερο ώριμη, όπου είναι επιτακτική η άμεση πρόσκτηση σεισμικών δεδομένων».

Δείτε πού είναι το πλοίο «Sanco Swift»:



Τα χαρακτηριστικά του «Sanco Swift» 

Το πλοίο «Sanco Swift» κατασκευάστηκε πριν από 9 χρόνια και ναυλώθηκε το 2016. Έχει μήκος λίγο πάνω από 96 μέτρα και το πλάτος του φτάνει τα 21,50 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι οι 16,5 κόμβοι.

Πρόκειται για ένα πλοίο, ειδικά κατασκευασμένο για σεισμικές έρευνες διαθέτοντας μέχρι και 14 καλώδια. Μάλιστα, έχει σχεδιαστεί για να πλέει σε κρύα νερά.


Δείτε το εσωτερικό του πλοιού:

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: